Gazete Vatan Logo

Almanya'ya 'Gülenci kuruluşlar yasaklansın' çağrısı

AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya'dan Gülenci imamların iade edilmesini, Gülen hareketine yakın şirket ve kuruluşların yasaklanmasını beklediklerini söyledi.

Almanya'ya 'Gülenci kuruluşlar yasaklansın' çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Alman haber portalı Wirtschaftswoche'ye verdiği demeçte, Alman hükümetine Gülen hareketine karşı harekete geçme çağrısı yaptı. Almanya'dan Gülen hareketine bağlı imamların derhal iade edilmesini isteyen Çelik, Gülenci imamların yanı sıra Gülen hareketine yakın şirket ve kuruluşların yasaklanmasını da beklediklerini belirtti.

Alman İçişleri Bakanlığı'nın kamuoyuna yansıyan 'gizli' ibareli belgesinde yer alan, 'Türkiye'nin Ortadoğu'daki İslamcı örgütlerin merkezi eylem platformu haline geldiği' değerlendirmesini reddeden Çelik, 'PKK, IŞİD ve diğer terör gruplarına karşı mücadele ettiklerini, bunu Türkiye'nin ama aynı zamanda Türkiye'nin müttefiklerinin de çıkarı için yaptıklarını' söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliği yönündeki iradesinin sürdüğü mesajı veren AB Bakanı, Türkiye'nin AB üyeliğinin hem Türkiye, hem de AB için iyi olacağını kaydetti. AB ile mart ayında varılan mülteci mutabakatının sürdürülmesinin Suriye'deki gelişmelere bağlı olduğunu belirten Ömer Çelik, 'örneğin Halep kentinin düşmesi ve yeni bir sığınmacı akını oluşması halinde yeni mekanizmalar üzerinde düşünülmesi gerekeceğini' kaydetti. Çelik, o zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyetinin AB tarafından yürürlüğe sokulmaması durumunda, Türkiye'nin mülteci mutabakatını uygulamayacağı mesajı verdi. (Deutsche Welle Türkçe)

Haberin Devamı