Gazete Vatan Logo

‘AKP yöneticileri teröre yardım ve yataklık yaptı’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ak Parti yönetimini terör örgütlerine yardım ve yataklıkla suçlarken “Bunun sonucu Türkiye, kan gölüne dönmüştür” şeklinde konuştu

‘AKP yöneticileri teröre yardım ve yataklık yaptı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kumburgaz’daki bir otelde düzenlenen ’Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları’na katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yönetilemediğini, şu anda ciddi bir yönetim sorunu olduğunu belirterek, “Bir rüzgara kapılmış gibi bir yerlere sürükleniyoruz” dedi ve şunları ekledi: “Gidiyorsun gariban vatandaşı buluyorsun, yardım ve yataklıktan. Peki bu ülkeyi yönetirken, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partiyi neden sorgulamıyorsunuz? Terör örgütlerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri, kaçak sarayda oturan da dahil, yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunun sonucudur ki bugün Türkiye, kan gölüne dönmüştür. Yardım ve yataklık yapana bakmıyoruz, dönmüşüz yüzümüzü başka tarafa ve bize ’buraya bakın diyorlar. Önce o yardım ve yataklık yapanların bu milletin önünde hesap vermesi lazım. Vatandaşın da şu soruyu sorması lazım: Biz size yetkiyi ülkeyi iyi yönetin, ülkenin sorunlarını çözün diye verdik, biz size yetkiyi terör örgütlerine yardım ve yataklık yapın diye vermedik. Türkiye neden Pakistanlaştı? Yardım ve yataklık yaptığı için. Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım.”

Haberin Devamı

‘6 ayda 234 sivil öldü’

“2’si Ankara’da olan son bombalı 6 saldırıda 234 vatandaşımız hayatını kaybetti. Savaş içinde olmayan hiçbir ülke bu kadar derin bir travmayı yaşamamıştır. 234 kişi son 6 ayda hayatını kaybeder ancak hiçbir kimse siyasi sorumluluğu üstlenmez. Kim bunun siyasi sorumlusu? Birisinin çıkıp bu siyasi sorumluluğu üstlenmesi lazım. Açıp anayasayı bakıyoruz başbakan ve bakanların sorumluluğu var. Peki sorumluluğu üstlenen var mı? Hiç kimse üstlenmiyor. (10 Ekim’deki) Ankara saldırısında 3 bakan televizyonların önüne çıktı. ’Gülerek’ hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar. Bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir.”

‘Gül de aynı kaygıları paylaşıyor’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün basında yer alan açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Gül de aynı kaygıları kısmen paylaşıyor. Cumhurbaşkanlığı yapmış, üstelik iktidar partisinin ana omurgalarından birisi aynı kaygıları paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘70 ilden IŞİD’e’ militan devşiriliyor’

“Sanki PKK azmış gibi başımıza IŞİD belasını çıkardılar. 70 ilden IŞİD’e militan devşiriliyor. Nasıl oldu bu? İşte bunun için Türkiye yönetilmiyor diyoruz. Her türlü ajanın cirit attığı bir ülke konumuna geldik. Öyle bir konuma geldiki Ortadoğu’daki kabile reisleri bile Türkiye’ye kafa vurmaya başladılar. Yüreğimizi acıtan da işte bu tablodur. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partinin, yani ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi kadrosunun ülkeyi yönetemeyeceğini herkesin bilmesi lazım.”