Gazete Vatan Logo

8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?

Nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin idari tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Hastanelerin açık olmadığı da merak edilen konu başlıklarından biri. Peki, 8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?

8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?

Ramazan Bayramı öncesinde, 8 Nisan Pazartesi günü idari tatil ilan edildi. Bu kararın alınmasıyla birlikte, özellikle hastanelerin faaliyetlerinin durumu da merak konusu haline geldi.

8 Nisan resmi tatil mi, pazartesi okullar hastaneler açık mı?

2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söyledi. 

Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai yapılacaktı.

Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife günü idari izin olarak kararlaştırıldı.

Kamu çalışanları, bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

Ramazan Bayramı tatili günlerinde bankalar, kargo firmaları, hastaneler ve diğer kamu kurumları kapalı olacak. 8-9 Nisan resmi tatil olmadığı için özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak. Hastanelerin acil bölümleri Ramazan Bayramı boyunca hasta kabulüne devam edecek.

Haberin Devamı