Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü hastane ve seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Corona virüs nedeniyle alınan önlemlerin esnetilmesi ile gündeme gelen normalleşme takvimi adım adım uygulanıyor. Kontrollü Sosyal Hayat sloganıyla uygulamaya konulan normalleşme takviminin ilk adımı geçtiğimiz hafta sonu bir aydan fazla evde kalan 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma izniyle gerçekleştirildi. 65 yaş üstü pek çok kişi de 2. izin gününü heyecanla bekliyor. Bunun yanında seyahat planlayan ve hastaneye gitmek zorunda olan 65 yaş üstü kişiler de izin belgesinin nasıl alınacağını merak ediyor. Peki, 65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü hastaneye gidebilir mi? İşte 65 yaş üstü seyahat izni ve 2. sokağa çıkma izni ile ilgili tüm detaylar...

65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü hastane ve seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Virüs salgını nedeniyle alınan sıkı önlemler için normalleşme takvimi uygulanmaya başlandı. Normalleşme takvimi hem çalışanlar hem de evde kalmak zorunda olanlar için devreye girdi. Yeni normal hayatta artık herşey "Kontrollü Sosyal Hayat" uygulamaları kapsamında gerçekleştirilecek. Bu uygulamalara 65 yaş üstü de dahil edildi. Alınan tedbirler devam edecek ancak bu yaş grubu için kısmi izin programları uygulanacak. Peki, 65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü seyahat izin belgesi alabilir mi? 65 yaş üstü hastaneye gidebilir mi? 65 yaş üstü hastane ve seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte 65 yaş üstü için alınan kararlar ve 2. izin tarihi...

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN 2. İZİN NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ile ilgili şunları söylemişti:

"Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir."

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Mayıs Kabine toplansının ardından yaptığı açıklamada 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili şunları söylemişti:

"Dün saat 11 ile 15 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkânı verdik. Bu vatandaşlarımızın kurallara uyarak görmekten memnun olduk. Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktır. 16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kayıtlandırılması uygulanacaktır.

Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz, huzurevlerinde 27 binin üzerine her türlü yaşlımıza özen gösteriyoruz.

Gönüllerini hoş tutmalıyız. Onlar hayatta iken gönüllerini almalarını, bizlerden razı olmalarını sağlamalıyız. Özellikle koronavirüs salgınlarında Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef bakım evlerinde yaşanmıştır."

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ VE SEYAHAT İZNİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili istisnalar belirlendi.

Genelgede, yasak kapsamında olup evden çıkması gereken vatandaşlarla ilgili de önlem alındı.

Buna göre, yasak kapsamında olan vatandaşlardan, yasakların yürürlüğe girdiği sırada ikameti dışında bir yerde bulunanlar başta olmak üzere seyahat etmesi, evden çıkması zorunlu olanlar, 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek.

Bu talepler valilik veya kaymakamlıklarda oluşturulan "Vefa İletişim Merkezleri"nce takip edilecek. Uygun görülenler için tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açık kimlikleri belirtilerek düzenlenecek "seyahat belgeleri", talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.