Bilim Kurulu üyesinden kontrollü sosyal hayatın 5 önemli kuralı
Bilim Kurulu üyesinden kontrollü sosyal hayatın 5 önemli kuralı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kontrollü sosyal hayatın 5 kuralını sosyal medya hesabından paylaştı. Özlü, "Zorunlu değilse evden çıkma. Dışarıya çıktığında kapalı ortamlardan uzak dur. Diğer insanlarla sosyal mesafeni koru. Toplumda maskeni usulüne uygun şekilde tak. El hijyenine dikkat et" dedi.
18.05.2020 Corona Virüsü
Sağlık Bakanı Koca'dan "Kontrollü Sosyal Hayat" vurgusu
Sağlık Bakanı Koca'dan "Kontrollü Sosyal Hayat" vurgusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kontrollü Sosyal Hayat, salgına karşı yeni hayat tarzıdır. Özü, hep birlikte tedbirdir." ifadesini kullandı.
13.05.2020 Corona Virüsü
65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü hastane ve seyahat izin belgesi nasıl alınır?
65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü hastane ve seyahat izin belgesi nasıl alınır? Corona virüs nedeniyle alınan önlemlerin esnetilmesi ile gündeme gelen normalleşme takvimi adım adım uygulanıyor. Kontrollü Sosyal Hayat sloganıyla uygulamaya konulan normalleşme takviminin ilk adımı geçtiğimiz hafta sonu bir aydan fazla evde kalan 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma izniyle gerçekleştirildi. 65 yaş üstü pek çok kişi de 2. izin gününü heyecanla bekliyor. Bunun yanında seyahat planlayan ve hastaneye gitmek zorunda olan 65 yaş üstü kişiler de izin belgesinin nasıl alınacağını merak ediyor. Peki, 65 yaş üstü için 2. izin ne zaman? 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü hastaneye gidebilir mi? İşte 65 yaş üstü seyahat izni ve 2. sokağa çıkma izni ile ilgili tüm detaylar...
12.05.2020 Gündem
20 yaş altı ve çocuklar için sokağa çıkma izni şartları! 20 yaş altı gençler ve çocuklar ne zaman, hangi saatlerde sokağa çıkabilecek?
20 yaş altı ve çocuklar için sokağa çıkma izni şartları! 20 yaş altı gençler ve çocuklar ne zaman, hangi saatlerde sokağa çıkabilecek? 20 yaş altı gençler, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Corona virüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerin esnetilmesi kapsamında uygulamaya konulan normalleşme takvimi ile kontrollü sosyal hayat başladı. 20 yaş altı gençler, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler için belli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni veriliyor. Peki, 20 yaş altı gençler ve çocuklar ne zaman, hangi saatlerde sokağa çıkabilecek? İşte 20 yaş altı ve çocuklar için sokağa çıkma izni şartları ve dikkat edilmesi gerekenler...
13.05.2020 Gündem