Gazete Vatan Logo

4A SSK sorgulama ve SGK sorgulama ekranına nasıl ulaşacağım?

4A yani SSK sorgulama işlemini yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı online hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

4A SSK sorgulama ve SGK sorgulama ekranına nasıl ulaşacağım?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık sigorta hizmetlerinde çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlar yakalanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetlerini son derece aktif biçimde kullanmaya başlaması ile birlikte sigorta mükellefleri günümüzde en basit SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri için uzun saatler harcamak zorunda kalmıyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojileri ile bulunduğu her yerden internete kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde internet kullanımının gelişen teknolojinin sunduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte her geçen daha geniş kitlelere ulaşması ve sürekli olarak artan bir kullanım oranına sahip olması dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından internet hizmetlerinin daha sık şekilde kullanılmasına yol açıyor. Özellikle de internet kullanımının yaygınlaşması ve bu durumun vatandaşa önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor olması nedeni ile kamu kurumları vatandaşlara sunmakta oldukları kamu hizmetlerinde internet altyapısını en aktif şekilde kullanıyor. Türkiye’de internet altyapısını en aktif biçimde kullanan devlet kurumları arasında yer alan ve dijital platform üzerinde oluşturduğu geniş online hizmet ağı ile en geniş online hizmet ağını vatandaşlara sunan Sosyal Güvenli Kurumu, sigorta mükelleflerinin pek çok sigorta işleminde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde sigorta mükelleflerinin pek çok farklı sigorta işlemine yönelik olarak oldukça geniş bir uygulama çeşitliliği bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamaları ağı içerisinde şifresiz ve T.C. kimlik no ile işlem imkanı sunan E-SGM uygulaması son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sigorta kollarını tek bir çatı altında toplayarak 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, kurulduğu günden itibaren hizmetlerinde internet altyapısını son derece aktif bir şekilde kullanıyor. Dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel SSK sigortası bilgilerine erişim imkanı sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri E-SGM uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan en popüler ve en çok kullanılan online hizmet sayfası olan E-SGM uygulaması üzerinde iyileştirme ve geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor olması nedeni ile SSK sigortalısı bu gibi işlemleri için uygulama sayfasına son birkaç aydır erişim sağlayamıyor. Bu sebeple SSK sigortası mükellefleri, SSK sorgulama işlemleri içi dijital platform üzerinde geçici bir süreliğine sadece sanal devlet portalı üzerinde bulunan SGK hizmetlerini kullanabiliyor. SSK sigortası mükellefleri, internete erişim sağlayabildikleri her yerden dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. E-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresinde kimlik doğrulama işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. Böylelikle e-Devlet kimlik doğrulamasını yaparak, sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemi içerisinde bulunan e-hizmetler kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ekstra bilgi girmeye gerek kalmadan SSK sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet SSK sorgulama işlemleri ile sigorta mükellefleri en güncel SSK sigortası bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Özellikle de SSK sigortası mükellefleri, internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde SSK prim ödemelerini, SSK hizmet sürelerini, SSK müstahaklı durumlarını, SSK ilk işe giriş tarihlerini, SSK sicil numaralarını ve diğer tip SSK bilgilerini en ayrıntılı ve güncel şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükelleflerinin Bağkur veya Emekli Sandığı sigortalarına ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında ayrı ayrı olmak üzere uygulama ekranları bulunuyor. Bu sebeple de SKK sorgulama hizmeti SSK sigortalısı tarafından son derece sık bir şekilde gün içerisinde her saatte kullanılıyor.

Haberin Devamı