Gazete Vatan Logo

2017 yılı Anneler Günü ne zaman?

Anneler Günü tüm dünyada her yıl kutlanan özel bir gündür. 2017 yılında Anneler Günü'nün ne zaman kutlanacağı merak ediliyor. Henüz annesine hediye almamış olanlar için de Anneler Günü hediye alternatifleri haberimizde yer alıyor.

2017 yılı Anneler Günü ne zaman?

Anneler Günü her sene olduğu gibi bu sene de Mayıs ayının ikinci haftası Pazar günü kutlanacak. Dolayısıyla 2017 yılında Anneler Günü 14 Mayıs tarihine denk geliyor. İşte Anneler Günü tarihçesi ve hediye önerileri...

ANNELER GÜNÜ NASIL KUTLANMAYA BAŞLADI?

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum veAnneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her Mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ HEDİYE FİKİRLERİ

1) Buket Çicek

2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)

3) Küçük Ev Aletleri

4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları

5) Giyim Eşyası6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

7) Fotoğraf Çerçevesi8) Duvar Saati

9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)