Gazete Vatan Logo

2016 burç yorumları nasıl yapılıyor?

Burç yorumları yaşamımızı yönlendiren bir durumdur. Bazı insanlar burç yorumlarına inanarak günlük olarak takipte kalırlar. Peki burç yorumları nasıl yapılıyor? Detayları haberimizde.

2016 burç yorumları nasıl yapılıyor?

Burçların karakterimiz ve yaşantımız üzerindeki etkileri uzun zamandır hayatımızda yer alıyor. Bu kimisi için bir hobi kimisi içinse iş. Onların bize vermek istediği mesajlar oldukça açık. Burcunuzu belirlemek için lazım olan şey ise doğum tarihinizdir. Var olan on iki burçtan size ait olanı bu şekilde belirlenir. Eğer listelemek gerekirse:

Koç (21 Mart-20 Nisan)
Boğa (21 Nisan-21 Mayıs)
İkizler (22 Mayıs-22 Haziran)
Yengeç (23 Haziran-22 Temmuz)
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)
Yay (22 Kasım-21 Aralık)
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)
Kova (22 Ocak-19 Şubat)
Balık (20 Şubat-20 Mart)

Kendi burcunuzu yorumlamak aslında çok da kolay değil, bu yüzden bunu iş olarak yapan kişiler birçok konuda bilgi sahibi olmak durumundalar. Her burcun yörüngesi, gezegeninin hareketleri ya da diğer gezegenlerin hareketlerinin onu etkilemesi söz konusudur. Bu hareketlerden gezegenimizin insan üzerindeki etkisi ise Astrologlar tarafından burç yorumları yapılır. Bazen hislerinize bazen ise kararlarınıza etki edebilecek bu hareketler yeni bir olay ile değişime uğrayabilirler. Çoğu zaman günlük burç yorumları olarak karşımıza çıksalar da, haftalık, aylık ve hatta yıllık burç yorumları mevcuttur.

Haberin Devamı

Peki burçları birbirinden nasıl ayırt ediyoruz?

Elbette birçok burç benzer özellikler barındırabiliyor. Hatta erkek ve kadın olarak burç yorumları farklılıklar gösteriyor. Koç kadını kibar ise Koç erkeği kibar olmayabiliyor. Yani aslında oldukça ayrıntı isteyen bu burçlar benzerlikler gösterseler dahi birbirinden tamamen farklılar.

burç yorumlarında rol oynayan bazı başka nedenlerde vardır. Yükseleniniz, burç uyumunuz... vb. Peki bu yükselen burç nasıl belli oluyor, bizim karakterimize nasıl etki ediyor? Yükselen burcu tanımlamak gerekirse doğum anınızda -bilmek için doğum saati gerekir- doğu ufkunda yükselen burç ile belirleniyor. Bazılarımızda hiç etkisini göstermese bile birçoğumuzun direk olarak yükselen burç özelliklerini taşıdığı bilinir. Ya da zamanla burcunuza uymayan özellikleri edinip, aslında bunların yükseleninizde olduğunu görebilirsiniz. Dış özellik olarak göstereceğiniz yükseleniniz hal ve hareketlerinizi yorumlamak adına size öncelik edecektir. Hatta kendi burcunuzun değil de tamamen yükseleninizin özelliklerini taşıyorsanız bu sizi şaşırtmasın. En çok bilinenlerden olan burç uyumu ise tamamen karmakarışık bir mesele. Birçok Astrolog farklı şekillerde, benzer veya farklı gerekçelerle bunu bizlere sunmuş. Açılardan tutun hayali çizgilere, bazen ise tamamen karakteristik özelliklerle belirlenen bu uyum işin ehli olanlara kalmış. Yoksa bu karışık dünyada birçok matematiksel terim ve gezegenlerin adından çok anlamları ile baş başa kalabilirsiniz!

Haberin Devamı

Burçlar aynı zamanda sadece karakter özelliklerinizi ve hislerinizi de belirlemiyor. Bazı zamanlar oluyor ki dürtülerinize kadar söz sahibi olabiliyorlar. Öyleki karşınıza "Bu aralar mide rahatsızlığı çekiyorsun" veya "Cinsellikte yeniliklere gideceksin" gibi yorumlar ile karşılaşırsanız absürt bulmayın. İşi bilmeyen biri olarak iyi bir takipçi olsanız bile matematiksel verileri burçlara göre işleyen bir eğitim almamışsanız aslında buna burç yorumlarınız imkansız bile diyebiliriz. Bu yüzdendir ki burç yorumlarını uzmanlarına soruyoruz.

Haberin Devamı

Sizin de burçlara merakınız varsa istediğiniz takdirde her gün yeni bilgiler edinebileceğiniz uzmanlar olduğuna eminiz, özellikle kadınlar olarak bununla bu kadar ilgilenirken iyi Astrologlar yetiştirmemek olmazdı.