Tamirhane açtı, aile boyu tamirci oldular! Antalya'nın eski ismini tabelaya koydu
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde açtığı tamirhaneye şehrin eski ismini veren Durmuş Gündüz, ailede her bir ferdi de tamirci yaptı. Herkesin ayrı bir cihazı tamir ettiği alan, ailenin hem ekmek kapısı hem de ortak yaşam alanı.

Antalya Körfez'den Engin Korkmaz'ın haberine göre Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, Üçgen Mahallesi 93 Sokak’taki küçük bir dükkân yıllardır büyük bir emeğe ev sahipliği yapıyor. Ailenin dört ferdi aynı tezgâhın etrafında elektronik cihazlara yeniden hayat veriyor. Dükkanın adı, Antalya’nın kurucusu kabul edilen Atellos’tan esinlenerek “Atellos Elektronik” konulmuş.
BABA GÜNDÜZ 15 YIL TURİZMDE ÇALIŞTI, 2016’DA ATELLOS’U AÇTI
46 yaşındaki baba Durmuş Gündüz, Antalya Endüstri Meslek Lisesi mezunu. 15 yıl boyunca turizm sektöründe rehber olarak çalıştıktan sonra 2016 yılında kendi işini kurmuş.
“Bir şeyleri tamir etme duygumdan dolayı tamirci oldum” diyen Gündüz, disiplinin birinci kuralları olduğunu vurguladı. Baba gündüz, malzemesini bulduğu her elektronik aleti tamir edebileceğini söyledi.

ANNE GÜNDÜZ ELİNE TORNİVADAYI ALDI, DÜKKANDA KENDİNE YER BULDU
Anne Ayşe Gündüz ise turizmde şoförlük yaparken eşinin açtığı dükkânda işe dâhil olmuş.42 yaşındaki anne Ayşe Gündüz, “Evde oturmak bana göre değil” sözleriyle üretme isteğini anlattı. Türkiye’de elektronik tamiratı yapan sayılı kadınlardan biri olduğunu söyleyen Gündüz, ailece aynı işi yapmanın inanılmaz bir mutluluk verdiğini söyledi. Gündüz, “İki çocuğum da bizimle çalışıyor. Bir çocuğum daha olursa eğitimini aldıktan sonra onun da dükkanda çalışmasını isterdim” dedi.

OĞUL GÜNDÜZ, 6 YAŞINDAN BERİ DÜKKANDA
17 yaşındaki Furkan Gündüz, 6 yaşından beri dükkânda. Babasının disiplinli yapısının mesleki gelişiminde önemli rol oynadığını söylüyor. Kartlı elektronik eşyalar konusunda uzmanlaşan Furkan, kahve makinesi ve robot süpürge tamiri yapıyor. Furkan, genç yaşına rağmen teknik bilgi ve tecrübesiyle dikkat çekiyor.
AİLENİN EN KÜÇÜĞÜ GÜLSÜM’ÜN HAYALİ DÜKKANIN BAŞINA GEÇMEK
Ailenin en küçüğü olan 13 yaşındaki Gülsüm Gündüz ise Namık Kemal Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi. Okuldan arta kalan zamanlarda dükkânda çalışarak mesleği öğreniyor.
Şimdilik şofben ve küçük ev aletlerinin tamirini yapan Gülsüm’ün en büyük hayali ilerde dükkanın başına geçerek, işleri devralmak. Tamir işleriyle uğramanın kendisini zorlamadığını söyleyen Gülsüm Gündüz, “Aileyle birlikte çalışmak güzel bir duygu. Bence her çocuk bu mutluluğu tatmalı” dedi.
Gündüz ailesi için dükkân sadece bir işyeri değil, aynı zamanda yaşam alanı. “Evi otel gibi kullanıyoruz” sözleri, zamanlarının büyük bölümünü işyerinde geçirdiklerini ortaya koyuyor. Durmuş-Ayşe çifti çocuklarının yanlarında ve güvende olmasının kendileri için en büyük avantaj olduğunu belirtiyor. Antalya’da aile boyu üretim yapan bu tamirhane, emeğin ve dayanışmanın yaşayan örneği olarak öne çıkıyor.



