Şiddetli yağış başladı, yerler bembeyaz oldu! Saat verildi, Meteoroloji il il son dakika açıkladı
Kuvvetli yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Dolu, sağanak, toz taşınımı ve çığ tehlikesi uyarıları peş peşe gelirken; bazı illerde yerler beyaza büründü. Nisanın ilk haftasında havalar soğuk bir şekilde seyrine devam ediyor. Meteoroloji yeni tahminlerini duyurdu ve haritayı yayınladı. Çok sayıda kente sarı kodlu uyarı yapıldı. Önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağı da merak ediliyor. İşte son dakika hava durumu açıklamaları...

Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı geldi. Bazı illerde dolu yağışlarıyla yerler beyaza büründü. İstanbul dahil çok sayıda il için bugün sarı kodlu uyarı yapıldı. Hangi ilde hava nasıl olacak? Son dakika hava durumu tahminleri...

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Gaziantep, Kilis, Siirt, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Manisa, Denizli, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzeyi ve Hatay'ın batısının yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Kıyı Ege, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Manisa, Denizli, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzeyi ve Hatay'ın batısının yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI KODLU UYARI
Bugün için Adana, Antalya, Aydın, Hatay, İzmir, Manisa, K.Maraş, Muğla, Osmaniye illerine sarı kodlu uyarı verildi.

CUMARTESİ ARA VERECEK
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in yeni hava durumu değerlendirmeleri: Bugün perşembe; Ülkede yağışlı hava devam ediyor Cumartesi ara verecek. Sıcaklıklar batıda ortalamanın altında devam ediyor.

KUVVETLİ OLACAK
Bugün öğleden sonra Kıyı Ege, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Manisa, Denizli, Uşak Osmaniye, Maraş, Adana ve Hatay'da yağış kuvvetli.

İSTANBUL YAĞIŞLI
Bugün İstanbul yağışlı. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 14 C. Önümüzdeki 3-4 gün sıcaklık nisan ayı ortalamasının 3-4 derece altında devam edecek. Cumartesi yağış ara veriyor.

BUGÜN HAVA NASIL? MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yolava, Çanakkale ve Bursa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege ile Denizli, Manisa ve Uşak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzeyi ve Hatay'ın batısının yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin (Konya ve Karaman hariç) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğusu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

6 Nisan Perşembe günü hava durumu

7 Nisan Cuma günü hava durumu

8 Nisan Cumartesi günü hava durumu

9 Nisan Pazar günü hava durumu

10 Nisan Pazartesi günü hava durumu