Samsunspor beğenmeyip yüzüne bakmadığı altyapı oyuncusunu Galatasaray bedavaya transfer etti
SAMSUNSPOR HABERLERİ... Samsunspor'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Samsunspor altyapısının "yeterli değil" deyip beğenmediği altyapı oyuncusu genç isim Galatasaray'a transfer oldu.

Samsun’dan, bir yıldız adayı daha İstanbul’a uçtu gitti. Çarşamba Gençlergücü takımında oynayan 2012 doğumlu Talha Zekeriya Boz, performansı ile Samsunspor hariç herkesin beğenisini kazandı ve Galatasaray altyapısına transfer olmayı başardı.

Futbolcusunun yeteneğini gördükten sonra Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü Hasan Özbulut ile irtibata geçtiğini söyleyen Çarşamba Gençlergücü antrenörü Samet Öztürk, “Sayın Özbulut, beni Samsunspor altyapısında antrenör olan Akın Türker ile irtibata geçirdi” dedi.

hedefhalk.com'da yer alan habere göre; yapılan görüşmelerin ardından Talha Zekeriya Boz’un Samsunspor altyapısında idmanlara başladığını belirten Samet Öztürk, şöyle konuştu: “Oyuncumuz yaklaşık 3 ay Çarşamba’dan gidiş geliş yaparak Samsunspor’da idmanlara çıktı. Ancak performansı yeterli görülmedi.”

“Mart ayının ortasında Akın Türker’e oyuncumuzun durumunu öğrenmek için mesaj attım. Kendisi beni aradı ve Samsunspor Futbol Akademi Teknik Sorumlusu Cerdic Cattenoy’un oyuncumuzu yeterli bulmadığını, zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bende sıkıntı olmadığını söyledim.”
“Sonrasında oyuncu tekrar bizimle maçlara çıkmaya başladı. Oynadıkça gelişti ve performansı ile kendi yaş kategorisinde şampiyon olmamızda önemli pay sahibi oldu. Devamında Samsun’da U14 Milli Takımı’nın seçmeleri oldu. Talha da bu seçmelere katıldı.”

“Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı seçmelerde Talha son 20’ye kaldı. 35 dakikalık maçta kendini ispatlayan Talha için ilk olarak Galatasaray scout ekibinin başı Mustafa Seyhan yanımıza geldi ve Talha’yı Galatasaray’a istedi. Biz de böyle bir teklif karşısında yok diyemedik.”

“Bu görüşmeden 1 saat sonra beni Samsunspor altyapısından aradılar ve Talha’nın çok iyi olduğunu söyledi. Ancak biz söz verdiğimiz için Talha’yı Galatasaray’a gönderdik. Hatta 1 gün sonra Trabzonspor yetkilileri de bizden oyuncumuzu istedi. Ama biz sözümüzü vermiştik ve cayamazdık.”

