Samsun'da devreye alındı: 3 dev bina inşa ediliyor
Samsun’un üretim odaklı kalkınma vizyonunun merkezi Bafra Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yeni yatırımlar ve altyapı projeleriyle bölgesel üretimi güçlendiriyor. 88 firma ve 2.350 çalışanla faaliyet gösteren OSB’de atık su arıtma tesisi, 112 Acil Sağlık Merkezi, itfaiye ve jandarma binaları inşa ediliyor.

Samsun’un üretim odaklı kalkınma vizyonunun merkezlerinden biri olan Bafra Karma OSB, yeni yatırımlar ve altyapı projeleriyle bölgenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, firmalardan gelen devir, kiralama ve süre uzatma talepleri ele alınarak bölgenin yatırım trafiği değerlendirildi.

88 firma, 2 bin 350 istihdam
Toplam 228 hektar üzerinde konumlanan Bafra Karma OSB’de 88 firmada 2 bin 350 kişi istihdam ediliyor. Bölgede 60 firma üretimine devam ederken, 7 firma inşaat, 22 firma ise proje aşamasında bulunuyor. 4 firma geçici olarak üretime ara verirken, 111 sanayi parselinin 93’ü yatırımcılara tahsis edilmiş, 18’i ise yeni yatırımcılar için hazır tutuluyor. Artan başvuru sayısı, OSB’nin bölgesel ve ulusal ölçekte cazibesini güçlendirdi.

7 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi devreye alınıyor
Sanayi üretiminin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik en önemli adımlardan biri olan atık su arıtma tesisi, 2023 yatırım programı kapsamında hayata geçiriliyor. 7 bin metreküp kapasiteye sahip tesis, çevresel sürdürülebilirliği desteklemesinin yanı sıra bölgedeki sanayinin uzun vadeli altyapı ihtiyaçlarını güvence altına alacak.
Bafra OSB’de yalnızca üretim değil, güvenlik ve acil durum yönetimi de güçlendiriliyor. Bu kapsamda bölgede; 112 acil sağlık merkezi, tam donanımlı itfaiye hizmet binası, jandarma karakol binası inşa ediliyor. Projeler tamamlandığında OSB içinde acil sağlık hizmetlerinin hızlanması, yangın ve endüstriyel acil durumlara anında müdahale edilmesi ve güvenlik denetimlerinin sürekli hale gelmesi sağlanacak.

