Muş’ta 220 dönüm ekti! Üretici ton başına 6 bin TL istiyor
Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde şeker pancarı üretimi yapan Muhammed Ballı, bu yıl 220 dönüm araziye ekim yaptı. Hasatta yaklaşık 2 bin ton ürün elde etmeyi bekleyen üretici, artan gübre, mazot ve diğer üretim giderleri karşısında ton başına 6 bin TL fiyat verilmesini istedi.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde yaşayan Muhammed Ballı, küçük yaşlarda babasının yanında başladığı çiftçiliği yıllardır sürdürüyor. Geçimini şeker pancarı üretiminden sağlayan evli ve bir çocuk babası Ballı, bu yıl 220 dönüm arazide şeker pancarı ekimi gerçekleştirdi.

Hasattan yaklaşık 2 bin ton ürün elde etmeyi beklediğini belirten Ballı, artan üretim masrafları karşısında şeker pancarı alım fiyatının üreticiyi rahatlatacak seviyede olmasını istedi.

Çocukluğundan bu yana şeker pancarı üretimiyle uğraştığını ifade eden Ballı, "Evliyim, bir çocuğum var. Eskiden de babamlar yapıyordu, onların yanına gidiyordum. Kendimi bildim bileli şeker pancarı işindeyim. Bu yıl 220 dönüm ektim. Bizim beklentimiz 2 bin ton. 6 bin liradan verirsek en azından yaptığımız masrafları bir nebze rahatlatır bizi" dedi.







