Karadeniz’i sağanak vurdu! Metrekareye 72,5 kilo yağış düştü
Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde yüksek miktarlara ulaştı. Meteoroloji verilerine göre en fazla yağış Amasya’nın Taşova ilçesindeki Borabay Orman Sahası’nda ölçülürken, metrekareye 72,5 kilogram yağış düştü. Amasya’yı Tokat ve Samsun takip etti.

Karadeniz Bölgesi'nde gün içerisinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde yüksek miktarda yağış kaydedildi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, bağlı illerde ölçülen en yüksek yağış miktarlarını açıkladı.
Meteoroloji verilerine göre en yüksek yağış, Amasya'nın Taşova ilçesindeki Borabay orman sahasında 72,5 kilogram/metrekare olarak ölçüldü. Amasya'yı Tokat ve Samsun takip etti. Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Akarçay'da 60,9 kilogram/metrekare, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Çakmak Barajı'nda ise 56,5 kilogram/metrekare yağış kaydedildi.
Bölgede illere göre ölçülen en yüksek yağış miktarları Amasya-Taşova/Borabay Orman Sahası'nda 72,5, Tokat-Almus/Akarçay'da 60,9, Samsun-Çarşamba/Çakmak Barajı'nda 56,5, Çorum-Boğazkale'de 52,4, Ordu merkezde 43,0, Sinop-Dikmen/Küçüklük köyünde 22,2 kilogram/metrekare olarak kayıtlara geçti.
Meteoroloji verilerinde özellikle Amasya, Tokat ve Samsun'daki bazı istasyonlarda yağış miktarlarının kısa sürede yüksek seviyelere ulaştığı görüldü.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların sağanak yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

