Her yerde yetişiyor ama tadı sadece Adana’da var! Kilosu tarlada 80 lirayı buldu, kapış kapış satılıyor
Adana’nın Kozan ilçesinde yetişen Kuytucak narı, ince kabuğu, iri taneleri ve kendine özgü aromasıyla dikkat çekiyor. Ekim ayında başlayan hasatta üreticiler, yaklaşık 200 dönüm alandan 350 ton ürün elde etmeyi hedeflerken, narın tarladaki kilogram fiyatı 80 liraya kadar ulaşıyor.


Üreticiler, yaz boyunca bakımını yaptıkları narları dalından toplayarak Kozan ve çevresindeki tüketicilere ulaştırıyor. Tarlada kilogramı 70-80 TL'den alıcı bulan narda, yaklaşık 200 dönüm alanda 350 ton ürün elde edilmesi bekleniyor.

10 dönümlük bahçesinde hasat yapan üretici Veysel Demir, Kuytucak narının bölgenin en lezzetli ürünlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu nar bölgemizin en iyi, en lezzetli meyvesi. İri taneli, dış kabuğu beyaz, içi ise iri tanelidir. Lezzeti ve aromasıyla bilinir. Geçen yıl 80 TL civarında satmıştık. Bu yıl da rekolte iyi olduğu için fiyatlar bu seviyelerde seyrediyor. Yaz boyunca bahçenin bakımı zor. Çok emek verilen bir ürün. Şu anda kilogramını 80 TL civarında satıyoruz. Kozan ve çevresine gönderiyoruz" dedi.

Üretici Erol Kızıldağ ise Kuytucak narının kendine özgü özellikleriyle diğer nar çeşitlerinden ayrıldığını ifade ederek, "Bu nar birinci sınıf kalitede. Kuytucak'ta 600 rakımda yetişiyor. Her yerde nar yetişir ama bunun lezzetini bulamazlar. İnce kabuklu, dış rengi beyazdır. İçinin aroması ve lezzeti diğer narlardan farklıdır. Tatlı bir nar" diye konuştu.








