Galatasaray-Giresunspor maçında ortalık karıştı! Resmen tepetaklak oldular, bir darbe daha! Hepsini ıslıkladılar, Fatih Terim deliye döndü! Burak Elmas, Arda Turan...
Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Galatasaray ile GZT Giresunspor karşı karşıya geldi. Galatasaray sahasında, GZT Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu. Heyecan dolu mücadelede Arda Kardeşler düdük çaldı. Galatasaray'ın genç futbolcusu mücadelenin ilk yarısında gözyaşlarına hakim olamadı. Takım kaptanı Arda Turan, arkadaşını teselli etti. Öte yandan Halil Dervişoğlu, sarı-kırmızılı taraftarlarca ıslıklandı. Karşılaşmanın son dakikalarında ise tribünler, Fatih Terim ve yönetime çağrıda bulundu. İşte maçın detayları...


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında GZT Giresunspor'u konuk etti. Kritik karşılaşma NEF Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Arda Kardeşler görev aldı. Mücadelede sorun yaşayan ismi Arda Turan'ın teselli etmesi 90 dakikanın önüne geçti. Sarı-kırmızılıların genç futbolcusu gözyaşlarını tutamadı.

G.SARAY'DA 10 EKSİK
Sarı kırmızılı takım, GZT Giresunspor karşısında 10 eksik futbolcuyla sahada yer aldı. Ev sahibi ekipte koronavirüs izolasyon süreci devam eden Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk ve Fatih Öztürk, Afrika Uluslar Kupası’na giden Sofiane Feghouli ve Mostafa Mohamed, sakatlıkları bulunan Fernando Muslera ve Mbaye Diagne ile sarı kart cezaları olan Kerem Aktürkoğlu ile Marcao kadroda yer almadı.

BOEY DÖNDÜ
Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı Fransız sağ bek oyuncusu Boey, uzun bir aranın ardından formasına kavuştu. 29 Ağustos 2021’de Kasımpaşa ile oynanan Spor Toto Süper Lig 3’üncü hafta karşılaşmasında sakatlık geçiren, sonrasında tedavinin ardından takımının 30 Eylül 2021’de Marsilya ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi müsabakasında forma giyen Boey, bu maçta da sakatlığının nüksetmesi sebebiyle oyuna devam edememiş ve bu sezon toplamda 22 maçta takımını yalnız bırakmıştı. Tedavi süreci için yurt dışına giden Boey, tam sağlığına ulaştıktan sonra GZT Giresunspor karşısında ilk 11’de yer aldı.

ARDA TURAN KADRODA
Galatasaray’ın takım kaptanlarından Arda Turan, GZT Giresunspor maçıyla birlikte kadroya döndü. Deneyimli futbolcu, 9 Eylül 2021’de geçirdiği sakatlık sonrasında uzun bir tedavi sürecine girerken, 142 günlük aranın ardından yeniden kadroda yer aldı.

IŞIK KAAN ARSLAN LİGDE İLK KEZ
Galatasaray’ın altyapısından yetişen stoper oyuncusu Işık Kaan Arslan, sarı kırmızılı forma ile ilk kez ligde süre aldı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından ilk 11’de görevlendirilen 20 yaşındaki oyuncu, GZT Giresunspor maçıyla birlikte ilk kez sarı kırmızılı formayı ligde terletti.

SULEYMANOV FİLELERİ HAVALANDIRDI
Müsabakada dakikalar 11'i gösterdiğinde Giresunspor aradığı golü Shapi Suleymanov ile buldu. Serginho'nun pasında ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

IŞIK KAAN DEVAM EDEMEDİ
Mücadelenin 18'inci dakikasında Galatasaray'ın genç savunmacısı Işık Kaan Arslan sakatlandı. Genç oyuncu yaşadığı sakatlık sonrası kendisini yere bıraktı. Sağlık görevlilerin müdahalesine rağmen genç oyuncu maça devam edemedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Galatasaray formasıyla Süper Lig'de ilk kez süre alan Işık Kaan Arslan sakatlık sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Genç futbolcu kenara gelirken gözyaşlarına engel olamadı. O anlarda tribünler genç futbolcuya destek verdi.

ARDA TURAN TESELLİ ETTİ
Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan, sakatlık yaşayan takım arkadaşı Işık Kaan Arslan'ı teselli eden ilk isim oldu. Tecrübeli futbolcu genç oyuncu yedek kulübesine geldiğinde destek verdi.

'SÖYLESENE FATİH HOCA' TEZAHÜRATLARI
Mücadelenin son dakikalarda sarı-kırmızılı taraftarlar "Söylesene Fatih hoca takım niye oynamıyor?" ve "Yönetim uyuma takımına sahip çık" tezahüratları yaptı.

Tribünlerden "Sabrımız taşıyor adam gibi oynayın" ve "Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese" gibi tezahüratlar da yükseldi

HALİL DERVİŞOĞLU'NA PROTESTO
Mostafa Mohamed ve Mbaye Diagne'nin yokluğunda maça 11'de başlayan Halil Dervişoğlu, ortaya koyduğu performansın ardından tepkilere maruz kaldı.Karşılaşmanın ikinci yarısında girdiği net fırsattan yararlanamayan 22 yaşındaki oyuncu, birkaç dakika sonra hızlı hücumda kritik bir pas hatası yaptı.

TERİM ÇOK SİNİRLENDİ
Fatih Terim, Halil'in yaptığı hata sonrası çok sinirlendi ve genç ismi oyundan çıkarma kararı aldı.



