Fındık fiyatları düştü! En yüksek fiyat Tarım Kredi Kooperatifleri'nden geldi
Serbest piyasada fındık fiyatları hızlıca düşerken, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri en yüksek alım fiyatını açıkladı. Tarım Kredi, Giresun kalite fındık için kilogram başına net 338 TL fiyat belirledi.


Tarım Kredi'den alınan bilgilere göre, Giresun kalite fındığın fiyatı 50 randıman esasına göre kilogram başına brüt 345 TL olarak belirlendi. Ayrıca, 50 randıman üzerine her randıman için 6 lira 90 kuruş ilave ödeme yapılacağı kaydedildi.

Uygulanan yüzde 2,01 oranındaki kesintinin ardından net fiyat 338 TL oldu.Levant kalite fındıkta ise 50 randıman için brüt 335 TL, kesintiler sonrası net 328 lira 26 kuruş fiyat açıklandı. Böylece Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 50 randıman esasına göre piyasada en yüksek alım yapan kurum konumuna geldi.

Öte yandan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) alım fiyatlarının serbest piyasanın oldukça altında kalması nedeniyle üreticilerden herhangi bir fındık teslimi yapılmadığı öğrenildi. TMO'nun 2025 yılı için belirlediği alım fiyatı Giresun kalite fındıkta 200 TL, levant kalite fındıkta ise 195 TL olarak açıklanmıştı.

