Deprem bölgesindeki memura tayin hakkı var mı? Deprem bölgesindeki öğretmen tayin isteyebilir mi?
Maraş merkezli deprem sonrası MEB, deprem bölgesinde yakınları olan personelin izin konusunda gerekli kolaylığın gösterilmesi için açıklama yayımlamıştı. Depremde yaralar sarılmaya devam ederken deprem bölgesindeki memurlar kendilerine tayin hakkı verilip verilmediğini sorguluyor. Peki, Deprem bölgesindeki memura tayin hakkı var mı? Deprem bölgesindeki öğretmen tayin isteyebilir mi?

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve deprem bölgesinde yakınları bulunan personelin izin talepleri konusunda gereken kolaylığın sağlanacağı bildirildi. MEB yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve deprem bölgesinde yakınları bulunan personelimizin izin talepleri konusunda gereken kolaylık sağlanacaktır." bilgisine yer verildi. Peki, Deprem bölgesindeki memura tayin hakkı var mı? Deprem bölgesindeki öğretmen tayin isteyebilir mi?

Deprem bölgesindeki memura tayin hakkı var mı?
Depremden etkilenen yerlerde öğretmenlere süresiz tayin hakkı verilmesi için talepler geliyor. 10 ilde görev yapmakta olan öğretmenler, psikolojilerinin kötü etkilendiğini ve kendilerine tayin hakkı verilmesini istiyor. 71 ilde 20 Şubat günü okullar açılacak.

Adana
Adıyaman
Diyarbakır
Gaziantep
Hatay
Kahramanmaraş
Kilis
Malatya
Osmaniye
Şanlıurfa illerinde ise okullar 1 Mart tarihine kadar ertelendi.

Memurlara tayin hakkına ilişkin MEB resmi bir açıklama yapmadı.

Deprem bölgesindeki öğretmen tayin isteyebilir mi? Afet bölgesi ilan edilen yerlerde bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, Bakanlığın uygun görmesi hâlinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.