80’li yıllara damgasını vurmuştu, oyunculuğu bırakıp ülkeyi terk etti! Tolga Savacı'nın yeni mesleği şaşırttı
Yeşilçam'ın bir dönemine damgasını vuran çakır gözlü oyuncusu Tolga Savacı, geçtiğimiz yıllarda oyunculuğu bırakıp Amerika'ya yerleşmişti. Tolga Savacı'nın yeni mesleği ise şaşırttı. Oyunculuğa 1985 yılında "Arzu" filmi ile Banu Alkan'la başrol oynayarak başlayan Savacı, ardından Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmleriyle hafızalara kazındı.

Tolga Savacı, yıllar sonra yeniden ortaya çıktı. 1980'lerde yakışıklı bir delikanlıyken Yeşilçam'a adım atan oyuncu Tolga Savacı birçok güzel isimle partner olmuştu. Sinemadan sonra televizyondan da tanıdığımız Tolga Savacı bir süredir ekranlardan uzak bir yaşam sürüyor.

HOBİSİNİ FIRSATA ÇEVİRDİ
2015 yılında yazar Nermin Bezmen ile hayatını birleştiren ve ABD'ye yerleşen Tolga Savacı oyunculuğu da bıraktı. Tolga Savacı'nın yeni mesleğini duyanlar çok şaşırdı. Amerika'nın New Jersey eyaletine taşınan Savacı, klasik otomobil hobisini iş fırsatına çevirdi.

Sosyal medya hesabından zaman zaman paylaşımlar yapan ünlü isim New Jersey'de klasik araçların yanında güncel araçların da mekanik tamiratlarını kendisinin başında olduğu bir ekiple yaptığını dile getirdi.

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ablası eski manken Sibel Savacı’dır. Ayrıca Zeynep Savacı adında bir kız kardeşi vardır.

MANKENLİK YAPTI
Savacı, Fransız Koleji'ni bitirdi. 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. İki yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de “Coke N Roll” adında bir müzik programı sundu. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan’da, iki yıl boyunca “Kano” adında bir butik otel işletti.

Savacı, 3. evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yaptı. Eşi ile birlikte ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşen Savacı hâlen klasik otomobillerin bakımı üstüne çalışıyor.

New Jersey'de klasik araçların yanında güncel araçların da mekanik tamiratlarını kendisinin başında olduğu bir ekiple yaptığını ifade eden yakışıklı sanatçı şu an daha mutlu olduğunu ifade ederek şunları söylemişti:

'BAŞARDIK'
"Biz maalesef ki Yeşilçam'ın artık kasetlere hapsolmuş 80'li yıllarında Türk sinemasında bulunduk. 70'li yılların olumsuz etkilerini silmemiz hiç kolay olmadı ama bunu başardık."

"O zamanlar star sineması vardı. Küçük bütçelerle, sınırlı sayıda ekiplerle başarılı işlere imza attık. Günümüz sinemasında ve dizi sektöründe bu işler artık onlarca kişilik çalışanlarla yürüyor."

'UZUN SÜREDİR SEKTÖRDEN UZAĞIM'
"Ama yine de izleyiciye istenilen duyguyu geçirmek hiç kolay olmuyor. Hiç güvenmediğim reyting savaşlarında mağlup olan dizi acımasızca yayından kaldırılıyor. Bu nedenle uzun süredir sektörden uzağım."

Oyunculuk yıllarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilçam'ın önemli oyuncularından Savacı, "Şu anda çok sevdiğim klasiklerin ve güncel araçların bakım onarımı üzerine çalışıyorum Amerika'da. Bir nevi hobimi işe çevirdim. İnanın çok mutlu olduğumu hissediyorum."

"Bir döneme damgasını vurmuş araçlarla uğraşmak çok büyük bir keyif. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, bu tarihi değerleri geleceğe taşımak adına mücadele veren, klasik araçlarla ilgili güzel işler yapan ve benim de fahri üyesi olduğum bir kulüp. Faaliyetlerini yürekten destekliyorum" diye konuşmuştu. (Sabah)

O BENİM KURDELASI EKSİK HEDİYEM
Nermin Bezmen, Girift İşler YouTube kanalında yayınlanan “Aslı Örnek’le Okur Arşivi” adlı programa konuk olmuştu. İlk eşi Pamir Bezmen’i 2009’da kaybeden, 2015’te oyuncu Tolga Savacı ile evlenen ünlü yazar, ikinci kez bulduğu aşktan vazgeçmediğini dile getirirken bu konuda kadınların üzerinde baskı kurulduğunu söyledi:

“Tekrar aşkı bulup es geçenlere saygı duyarım ama anlayamam. Saygı duymamın nedeni şu; öyle bir kültürle yetiştiği zaman başka türlü düşünme şansı verilmiyor kadına. Toplumumuzda bir seçme zorunluluğu var. Çocuklara bile ‘Anneni mi seviyorsun, babanı mı?’ diye soruluyor. Kimse kimsenin yerini tutmaz. Hiçbir aşk, bir diğerinin yerine gelmez.
Her aşkın kendine ait bir yeri vardır. Hele ölümle ayrılık olmuşsa. ‘Kocanı çok sevmiştin, bizi mi aldattın o kadar sene?’ denilmesini anlayamıyorum. Yaşarken aldatanlar var, bir şey olmuyor da kocam ölmüş, yeniden evlenmişim, bu aldatma mı oluyor?” Büyük acılar çektiğini de anlatan Bezmen, “Tolga bana yaşadıklarımın ardından hakikaten Allah’ın gönderdiği bir hediyedir; bir kurdelesi yoktu” diye konuştu.

SEÇTİĞİM GİBİ YAŞAMAYA HAKKIM VAR
Nermin Bezmen, “Benim hayat prensibim şu; bir başkasına zarar vermediğim, elinden lokmasını almadığım sürece kimse bana karışamaz, beni yönlendiremez, kimse bana tabu koyamaz. Benim, seçtiğim gibi yaşamaya hakkım var.
Kimse beni yönlendiremez, ne düşüneceğimi, ne seçeceğimi, kiminle sevişeceğimi, kimin için üzüleceğimi dikte ettiremez” dedi.

ÜNLÜLERİN ASIL MESLEKLERİ
Murat Kekilli
Ünlü bir şarkıcı olmadan önde hamallık yapıyordu.

Armağan Çağlayan
Hukuk fakültesi mezunu. Kısa bir süre de avukatlık yaptı.

Deniz Seki
O da ünlü olmadan önce bir güzellik uzmanıydı.

Onur Akın
O da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin kantininde bağlama çalıp türkü söylerdi. Şimdi müzik dünyasının ünlülerinden biri.

Ozan Güven
Aktör olmasaydı belki de dansçı olacaktı. Çünkü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteisi Modern Dans bölümü mezunu.



