Gazete Vatan Logo

Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme

E-ticaret platformu Trendyol, Ukrayna pazarına girmeye hazırlandığını duyurdu.

Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve savunma sanayii şirketlerinden Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar ile birlikte Kiev’de Ukrayna Hükümeti’nin yüksek temsilcileriyle bir araya gelen Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin ile görüştü.

Trendyol Grubu Başkanı Çetin ve Baykar CEO'su Bayraktar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Svrydenko şu ifadeleri kullandı: "Türk şirketlerinin savaşın bitmesini beklemeden Ukrayna'da yatırım yapmaya hazırlanmalarını önemli buluyorum. Bu ilgi, savaş zamanında hızla ilerleyen yüksek teknoloji sektörü ve savunma sanayiinin ötesine uzanıyor. Lojistik ve pazaryeri alanında da ihracat odaklı iş birliğine yoğun ilgi var. İş birliğimizi geliştirmenin ve daha güçlü ekonomik bağlar kurmanın yollarını değerlendirdik. Artan ticaretin ülkelerimizi birbirine daha da yakınlaştıracağına inanıyorum."

Haberin Devamı

Türkiye ve Ukrayna hükümetinden bakanlar bu hafta İstanbul’da, Türk inşaat firmalarının savaş sırasında zarar gören Ukrayna altyapısının yeniden inşasını amaçlayan “Türkiye-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Görev Gücü” belgesini imzalamıştı.