Gazete Vatan Logo

Türk Hava Yolları Melbourne seferlerine başladı

Türk Hava Yolları, Melbourne seferleri başladı. Melbourne yapılan ilk uçuşa katılan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sidney uçuşları için görüşmelerin sürdürdüğünü ve yıl sonuna kadar buraya da seferlere başlayabileceklerini söyledi.

Türk Hava Yolları Melbourne seferlerine başladı

5 kıtada, 129 ülke ve 345 destinasyona uçuş yapan THY, Avustralya'nın Melbourne kentine de uçmaya başladı. Bugün yapılan İlk uçuşa THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve gazeteciler de katıldı. Toplam 349 yolcunun bulunduğu uçak saat 17.30'da İstanbul Havalimanı'ndan havalandı. Melbourne yolcuğu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bolat, "Avustralya 26 milyon nüfusu olan, yıllık kişi başı milli geliri 70 bin dolar olan bir ülke. Dünyada bu zenginlikte 3'ncü ülke. Zaten Anzaklardan dolayı Çanakkale'den dolayı ülkemize geliyorlardı. Uzun bir yol kat ediyorlar. Artık Melbourne'dan binen bir yolcu direkt 17,5 saatlik uçuşla Singapur aktarmalı Türkiye'ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya'ya götürüyoruz. Aynı şekilde geçen hafta birçok youtuber geldi ve ülkemizin güzelliklerini gezdiler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağını, gerçekleşeceğine inanıyoruz. O nedenle bu uçuşa çok önem verdik. Çok yakında belki de Sidney'i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney'e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre yıl sonuna kadar oraya da uçuşlara başlayabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS UÇAĞIN ARKASINDAN SU DÖKTÜ

İlk uçuş öncesi İstanbul Havalimanı'na gelen ve uçağın arkasından su dökerek THY uçağını Melbuorne'ya uğurlayan Avustralya İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, "Türkiye ve Avustralya'yı ve Türk Hava Yolları'nı tebrik ediyorum. İlk uçuşun hayırlı olmasını diliyorum. Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum" diye konuştu.