Gazete Vatan Logo

Togg'dan rekor geldi! Yeni hedefe kilitlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında Togg ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "75 bin fazla sipariş aldık. 27 Mart'a kadar inanıyorum ki, 100 bini geçer. Togg ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının 5 katı kadar siparişi sadece 6 günde aldı. 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız." dedi.

Togg'dan rekor geldi! Yeni hedefe kilitlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli konularla ilgili canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Togg'la ilgili, "Heyecandan başka ne uyandırır? 85 milyon nüfusumuzun da burası ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali gerçeğe de dönüştürdük. 7 ayrı renkte Togg'larımız var. Bu ay sonundan itibaren caddelerimizi onlar zenginleştirecek." ifadelerini kullandı.

HEDEF BELİRLEDİ

Erdoğan, "Ne diyorlardı, 'Bu arabanın fabrikası nerede?'. Fabrikayı açtık mı? Açtık. Sonra ne dediler? 'Üretemezsiniz'. Banttan indirdik mi, indirdik. Sonra ne dediler? 'Üretirsiniz ama satamazsınız'. Şimdi ne oldu? 75 bin fazla sipariş aldık. 27 Mart'a kadar inanıyorum ki, 100 bini geçer. Togg ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının 5 katı kadar siparişi sadece 6 günde aldı. 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız." diye konuştu.