Gazete Vatan Logo

Sosyal konut projesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu

Yüz binlerce vatandaş sosyal konut müjdesi ile ilgili detayları merak ediyordu. Bakan Kurum duyurdu. Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasını sağlayacak konut projesinde kritik tarih belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak'' diyerek beklenen tarihi açıkladı.

Sosyal konut projesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘’Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın projesinde tarih 13 Eylül! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylülde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini açıklayacak’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili tarih verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın projesinde tarih 13 EYLÜL! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylülde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini açıklayacak“ ifadelerini kullandı.

Paylaşımında projeye ilişkin detaylar da veren Bakan Kurum, kampanyada ‘Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin’ olacağını söyledi; ‘Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları- gaziler” için özel kontenjan olacağını belirtti.

81 ilde olacak sosyal konutlar; yatay mimari, sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemi gibi özelliklere sahip olacak.”

Haberin Devamı

 

SOSYAL KONUTLARINDA MAAŞ SINIRI KAÇ?

TOKİ’nin sosyal konutlarına alt gelir grubunun erişebilmesi önem taşıyor. TOKİ’nin daha önceki satışlarında olduğunu gibi şartlarda maaş sınırı şartı da getirilecek. Daha önceki yıllarda 10 bin TL'den az hane geliri olanlara projeden yararlanma hakkı sunuluyordu. Bu yıl ise Anadolu şehirlerinde 14 bin TL, İstanbul'da ise 16 binTL'nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.

PROJEDE NELER OLACAK

-Konut

-Konut Arsası

-Sanayi Siteleri

KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK

-Gençler

-Emekliler

-Şehit Yakınları-Gaziler

-Engelliler

EVLER NASIL OLACAK

-Yerel ve Yatay Mimari

-Sıfır Atık Uyumlu

-Enerji Verimli

-İklim Dostu Malzemeler
-

Yenilebilir Enerji Sistemi

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma

- 25 yaşını doldurmuş olma

- Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikamet ediyor olma veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma.

Haberin Devamı

- TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma

- Hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.

-Ayrıca TOKİ'nin konut projelerinde şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere kuraya girmeden konut alma hakkı tanınıyor. Bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirleniyor.