Gazete Vatan Logo

Noterlerde yeni dönem! Resmen başladı, artık yapılamayacak

Noterlerde yeni uygulama başladı. Türkiye’de noter sayısı 2 binin üzerine çıkarken noterlerde rastlanan sahteciliğin önüne geçilmesine yönelik çalışmalar da gündeme geldi.

Noterlerde yeni dönem! Resmen başladı, artık yapılamayacak

Noterlerde en çok karşılaşılan sahtecilik vakaları, araç satış işlemleri ve vekaletname düzenlemelerinde görülüyor. EGA tarafından üretilen Türkiye’nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay, noterlerde çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulamasını sağlayarak sahte kimlik ve dublör kullanımının önüne geçilmesini sağlıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; biOnay cihazı sahteciliği önlemenin yanı sıra iş verimliliğine de katkı sağlıyor. biOnay ile defalarca kimlik kontrolü yapılması ve kimlikten emin olamama gibi durumların önüne geçiyor. biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Noterlerde biOnay cihazımız kullanılmaya başlandı. biOnay, noterlerde yaşanabilecek mağduriyet ve sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesinin yanı sıra personel ve vatandaşın işlemlerinin daha güvenli ve hızlı sonuçlandırılmasını sağlıyor” diye konuştu.