Gazete Vatan Logo

Kripto paralar rekor sonrası resmen eriyor! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, XRP ve...

Kripto parada yükseliş trendi yerini düşüşe bıraktı. Rekor üstüne rekor kıran kripto paranın atası olarak kabul edilen Bitcoin'de rüzgar tersine döndü. Düşüş sürüyor. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? Kripto para yatırımı nasıl yapılır? Kripto para alım satımı nasıl olur? Kripto paralar nakit olarak nasıl kullanılabilir? İşte kripto para piyasası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

Kripto paralar rekor sonrası resmen eriyor! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, XRP ve...

Coingecko'da yer alan verilere göste saat 8.50 itibariyle piyasalar binde 1 daraldı. Kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon 367 milyar dolara indi.

Öte yandan Bitcoin son 24 saatte binde 2 oranında geriledi. BTC'nin fiyatı 48 bin 976 seviyelerine düşerken piyasa hakimiyeti yüzde 39.10 oldu.

Ethereum tarafında ise gerileme yüzde 1.1 oldu. ETH'nin fiyatı 4 bin 3 dolara düştü.

Ripple'daki düşüş de sınırlı seviyelerde kaldı. XRP'nin fiyatı binde 7 gerileyerek 82 cent seviyelerinda durmaya devam etti.

Dogecoin de değer kaybeden kripto paralar arasına girdi. DOGE'un fiyatı yüzde 1.5 azalarak 16 cent oldu.

ROBOT SOPHİA NFT OLUYOR

Vatandaşlık alan ilk robot olan Sophia NFT ile metaverse dünyasının bir parçası oluyor.

Suudi Arabistan vatandaşı olan Sophia'nın 100 NFT'si yapılacak. Sophia'nın 16 Aralık'ta Binance'te açık artırmaya çıkacağı aktarıldı.

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, dijital ve sanal bir para birimidir ve matematik temelli şifrelenmişlerdir. Banka kartlarımız, sanal kartlarımız veya sanal ortamlarda yaptığımız her işlemde yıllardır bu paraları kullanıyorduk aslında. Bankaların kasalarından fiziksel olarak paralar çıkmadan, sanal olarak paraları harcıyorduk ve bir bakıma bu paralar da kripto paralardı çünkü sadece sistemlerde rakamsal değişiklikler meydana geliyordu. Yeni nesil kripto paralar da temelde bu mantıkla çalışıyor diyebiliriz. Dünyadaki diğer para birimlerine nazaran bu kadar çok ilgi görmesinin ve sevilmesinin en temel nedeni ise organik bir yapıda olması. Yani herhangi bir hükümet veya merkezi otorite tarafından yönetilemiyor, henüz. Bu da, bu para biriminin daha güvenli olarak anılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

KRİPTO PARAYA NASIL YATIRIM YAPILIR?

kripto para yatırımı yapmak için öncelikle bir kripto para borsasına kaydolmanız gerekmekte. Ardından kaydolduğunuz bu kripto para borsasına nakit transferi yaparak hesabınıza bakiye yüklemeniz lazım. Daha sonra hesabınızda bulunan TL'ler karşılığında Bitcoin ve kripto para satın alabilirsiniz.

KRİPTO PARA NASIL ALINIP SATILIR?

Haberin Devamı

Kripto paraları nakit olarak kullanmak için borsalar üzerinden satış işlemi yapılabilir. Kripto Paralarınızı borsa üzerinden satılarak karşılık gerçek para tutarı EFT veya havale ile kişilere gönderilir.

ALTCOİN NEDİR?

Kripto para borsasında en büyük hacme sahip olan Bitcoin, ilk kripto para birimidir. Altcoin de Bitcoin'e alternatif üretilen kripto para birimi anlamına gelir. Altcoin kendi başına bir kripto para çeşidi değildir, Bitcoin harici kripto para çeşitlerine verilen genel bir isimdir.

Altcoin de tıpkı Bitcoin gibi borsadan alınıp satılabiliyor. Binden fazla altcoin bulunuyor. Ethereum, Litecoin, XRP gibi kripto para birimlerinin hepsi altcoindir.