Gazete Vatan Logo

Kripto parada renk kırmızıyı, oklar aşağıyı gösteriyor, çöküş sürüyor! Bitcoin 4 ayın dibini gördü, Ethereum, Bınance Coin, Solana, Ripple ve diğer altcoinler...

Kripto para piyasasında deprem! Yeni yıl ile birlikte rekorlar tarihe karıştı. Kripto varlıklar düşüş trendinden kurulamıyor. Piyasanın tamamı kırmızıya büründü. Oklar aşağıyı gösteriyor. Yatırımcılar tedirgin. Bitcoin son 4 ayın en kütü seviyesinde. Piyasaya korku hakim. ABD ve Kazakistan'dan gelen haberler de kripto para piyasalarında büyük kayıpların yaşanmasına nenden oldu. Önde gelen kripto paralardan olan Solana'da son 7 günlük kayıp yüzde 20'ye yaklaştı.

Kripto parada renk kırmızıyı, oklar aşağıyı gösteriyor, çöküş sürüyor! Bitcoin 4 ayın dibini gördü, Ethereum, Bınance Coin, Solana, Ripple ve diğer altcoinler...

Kripto para piyasası 2022 yılının ilk günlerinden bu yana düşüş eğiliminde. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanakları sonrası piyasalara sıkı para politikasına yönelik mesajlar vermesi dijital varlıklarda satışları hızlandırdı. Ayrıca dünyanın en büyük ikinci kripto para madenciliği merkezi olan Kazakistan’daki kaos ve internet kesintileri de kripto para fiyatlarını vurdu. Ülkede kripto para madenciliği faaliyetleri durma noktasına gelirken bu durum piyasada endişeleri artırdı.

BITCOIN SERT DÜŞTÜ! BÜYÜK KAYIP

Kripto para piyasasının en büyük hacimli oyuncusu Bitcoin rekor üstüne rekor kırarken düşüş trendine girdi. Yatırımcısına kaybettirmeye başlayan Bitcoin çarşamba günü 42 bin 500 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Perşembe ve cuma günleri de kırmızı tarafta seyreden Bitcoin, cumartesi günü satışların derinleşmesiyle birlikte 40 bin 501 dolara indi.

BITCOİN 4 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ

Kripto varlıkların lideri konumundaki Bitcoin en son 21 Eylül 2021 tarihinde 39 bin 600 dolara gerilemişti. Böylelikle Bitcoin son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Haberin Devamı

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin bugün 41 bin 700 dolar seviyesinin üzerinde hareket ediyor.

KRİPTO PARADA AŞIRI KORKU HAKİMİYETİ

Kripto varlıklar açısından kritik öneme sahip Korku ve Açgözlülük Endeksi geçtiğimiz gün gerçekleşen satışların etkisiyle 10 değerine kadar indi. 0 ile 100 arasında değer alabilen endeks 0’a yaklaştıkça aşırı korku, 100’e yaklaştıkça açgözlülük anlamına geliyor.

Kripto para piyasasında büyük çöküşün etkisiyle birlikte piyasada panik havası başladı. Öte yandan Korku ve Açgözlülük Endeksi en son 21 Temmuz 2021 tarihinde 10 değerini almıştı. Kritik seviyeye indikten sonra endeks 10 gün boyunca yükseliş kaydetmişti.

ETHEREUM DA DİBİ GÖRDÜ

Kripto para birimleri arasında sermaye değeri bakımından Bitcoin'den sonra ikinci sırada yer alan Ethereum fiyatında da sert düşüş görüldü. Ethereum'da ibre kırmızıyı gösteriyor. Kritik seviyeye gelen Ethereum geçtiğimiz gün 3 bin dolar seviyesine kadar geri çekildi.

Haberin Devamı

Ethereum bugün itibarıyla 3 bin 100 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

KRİPTO PARADA REK KIRMIZIYA DÖNDÜ

Kripto para birimlerinin neredeyse tamamı geçtiğimiz gün kırmızıya büründü. Bitcoin ve Ethereum’da gerçekleşen sert düşüş piyasanın geneline yansıdı. Bu gelişmeyle birlikte kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri 1.8 trilyon dolar seviyesine geri çekildi.

Kripto paraların toplam piyasa değeri bugün 1.9 trilyon dolar seviyesinin üzerinde bulunuyor.

BINANCE COIN

Bınance Coin'de son 7 günlük yaşanan düşüş de Ethereum'da olduğu gibi yüzde 16'nın üzerinde. Son 24 saatte de yüzde 4'ün üzerinde değer kaybeden Binance Coin, 435 dolar sevidyesinde bulunuyor.

SOLANA

Son 7 günlük periyotta en yüksek değer kayıplarından birini Solana yaşadı. Kripto parada 7 gülük değer kaybı yaklaşık yüzde 20. Solana son 24 saatte ise yüzde 1.1 değer kaybederek 141 dolar oldu.

RIPPLE

Ripple'da son 7 günde yaşanan değer kaybı ise yüzde 10 seviyesinde bulunuyor. Kripto ara son 24 saatte yüzde 2.8 değer kaybederek 0.75 dolar seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı