Gazete Vatan Logo

Kişi başı milli gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? Yeni ekonomi paketi açıklandı!

Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP) resmileşti. Yayımlanan ekonomi programında, enflasyon, işsizlik, büyüme, ihracat, turizm hedeflerinin yanı sıra kişi başı gelir hedefi de açıklandı. Peki, Orta Vadeli Programa göre kişi başı gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? İşte detaylar…

Kişi başı milli gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? Yeni ekonomi paketi açıklandı!

Yeni Ekonomi Programı açıklandı! Ekonominin 2022-2025 dönemi kapsayan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla resmileşti.  Orta Vadeli Program’da ekonomik hedefler tek tek açıklandı. Kişi başı milli gelir hedefi de belli oldu. Peki, Kişi başı milli gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? İşte Orta Vadeli Program kişi başı gelir hedefi!

2022-2023’TE KİŞİ BAŞI GELİR KAÇ DOLAR OLACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Programa göre, kişi başına gelirin yıl sonunda 9 bin 485 dolar olması hedefleniyor. Bu rakamın 2023'te 10 bin 71 dolar, 2024'te 10 bin 931 dolar, 2025'te 12 bin 91 dolar olması hedeflendi.

ORTA VADELİ PROGRAM NEDİR?

Merkezi yönetim bütçesinin hazırlanma sürecini başlatan Orta Vadeli Porgram (OVP) makro politikaları, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri, gelecek üç yıla ilişkin toplam gelir ve gider tahminlerini, bütçe dengesi ve borçlanma durumu ile kamu idarelerinin ödenek teklif tavanlarını içeren bir politika dokümanıdır.

Haberin Devamı

ORTA VADELİ PROGRAM KİM TARAFINDAN, KAÇ YILLIK HAZIRLANIR?

Her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca üç yıllık perspektif ile hazırlanan OVP, Cumhurbaşkanı Kararıyla resmileşmektedir.