Orta Vadeli Program

Orta Vadeli Program

Son dakika orta vadeli program haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orta vadeli program ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orta vadeli program haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orta Vadeli Program

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orta vadeli program gelişmeleri de dahil olmak üzere 825 orta vadeli program haberi bulunmuştur. Tüm orta vadeli program haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının en sıcak başlığı ise İran-İsrail gerilimi. Türkiye, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Kabinede yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, ? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluştururken, öğretmen atamalarına ilişkin de bir karar alması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı bugün mü, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat kaçta, ne zaman?
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
15.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şubat ayı işsizlik verisinin yüzde 8,7 oranla bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerine göre iyi performans gösterdiğini belirtti.
15.04.2024 Ekonomi
Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolarlık kaynak
Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolarlık kaynak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturulduğunu belirterek, “Dünya Bankası’nın ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, bankanın İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girdi” dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması!
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması! İklim değişikliği ile mücadelede 6 yıllık stratejisini belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, '2024-2030 İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı' ile 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Özhaseki, "Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde bir dönüm noktası olarak görülmeli" dedi.
7.04.2024 Gündem
Memura 3600 ek gösterge ve erken emeklilik fırsatı! Ekonomide yeni reformlar yolda
Memura 3600 ek gösterge ve erken emeklilik fırsatı! Ekonomide yeni reformlar yolda Memur ve emekli olmak istenler ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin önünde 4 yıldan fazla seçimsiz bir dönem var. Orta Vadeli Program devam ederken bu dönemde ekonomide çok önemli reformlar da gündeme gelecek. Bunun yanında milyonları ilgilendiren konularda çalışma hayatı ile ilgili de değişiklikler yapılacak. Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme ile ilgili hazırlıklar da sürüyor. Bu kapsamda memurlar 1. Dereceye geldiklerinde otomatik olarak 3600 ek göstergeye kavuşmuş olacak. 2024 yılını emekliler yılı ilan eden hükümet bu konuda çok önemli adımları da atmaya hazırlanıyor. Bu yıl emeklileri destekleyecek, gelirlerini artıracak adımlar atılacak. İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar...
2.04.2024 Çalışma Hayatı
Emekli ve memur düzenlemeleri dahil 6 büyük reform! Bilinmeyen detaylar ortaya çıktı
Emekli ve memur düzenlemeleri dahil 6 büyük reform! Bilinmeyen detaylar ortaya çıktı Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin önünde 4 yıldan fazla seçimsiz bir dönem var. Orta Vadeli Program devam ederken bu dönemde ekonomide çok önemli reformlar da gündeme gelecek. Bunun yanında milyonları ilgilendiren konularda çalışma hayatı ile ilgili de değişiklikler yapılacak.
1.04.2024 Çalışma Hayatı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan 31 Mart seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, ekonomi politikası ile ilgili de önemli mesajlar verdi.
1.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3'ün altına gerileyecektir" dedi
12.03.2024 Gündem
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten büyüme mesajı: Milli gelirimiz 1,1 trilyon doları aştı
Bakan Şimşek'ten büyüme mesajı: Milli gelirimiz 1,1 trilyon doları aştı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılı büyüme rakamlarına ilişkin, "Göstergeler ekonomideki dengelenmenin ve cari açıktaki iyileşmenin devam ettiğine işaret ediyor. 2024 yılında net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı bir dengeli bir büyüme bekliyoruz" dedi.
29.02.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dolar için 40 liraya yükseleceğini tahmin ettiğini belirten Çakar, enflasyonun da yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşeceğini söyledi. Çakar, Merkez Bankası'nın faizi son kez artırıp son çeyrekte de düşürmeye başlayabileceğini ifade etti.
24.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu! "Reform çalışmalarımızın ilk aşamasını tamamladık"
Bakan Şimşek duyurdu! "Reform çalışmalarımızın ilk aşamasını tamamladık" Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) reformunun ilk aşamasını hayata geçirmek için çalışmalarımızı tamamladık" dedi.
23.01.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eş güdüm içerisinde atılacaktır" açıklaması yapıldı.
22.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu! OVP'ye uygun politikaları kararlılıkla uyguluyoruz
Bakan Şimşek duyurdu! OVP'ye uygun politikaları kararlılıkla uyguluyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddialara ilişkin olarak "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Cari işlemler dengesindeki iyileşme kasımda devam etti
Bakan Şimşek: Cari işlemler dengesindeki iyileşme kasımda devam etti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık cari işlemler dengesindeki iyileşme kasım ayında da devam etti. Mayısa göre 10,7 milyar dolar düşüşle 49,6 milyar dolara gerileyen yıllık cari açık, altın hariç 22,5 milyar dolar seviyesindedir" dedi.
12.01.2024 Ekonomi
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı Kredi derecelendirme kuruluşları, büyüyen ve sürekli ivme kazanan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıklamaya başladı. S&P'nin not görünümünü yükseltmesiyle başlayan değerlendirmelerde sıra Moody's'e geldi. Moody's'in bugün saat 24:00'e kadar not ve not görünümüne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
12.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Orta Vadeli Program ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orta vadeli program haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.