Gazete Vatan Logo

Iştahınız açılacak

2017’nin hamle yılı olacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, “Önünüzdeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız. İştahınızı artıracak desteklerimiz var. Türkiye’ye güvenin” dedi.

Iştahınız açılacak

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde sadece kalkışmanın bastırılmadığını belirterek, “O gün aynı zamanda Türk milleti ekonomiyi de teminat altına aldı. Türk ekonomisinin darbe sonrası görünümü, herhangi bir olayla küresel veya bölgesel olaylardaki görünümü arasında hiç fark olmadı. Göstergelerdeki değişimler çok sınırlı kaldı ve Merkez Bankası bile piyasalara müdahale etme ihtiyacı duymadı” dedi.

Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen 9’uncu Yatırım Danışma Konseyi toplantısındaki konuşmasında, küresel yatırımcıların Türkiye’de hem yeni iş kurma hem de mevcut işlerinin uzun vadede geliştirilmesine yönelik beklentilerinin karşılanacağını vurguladı.

Bizim için 2017 hamle yılı

Yabancı yatırımcıların Türkiye’nin siyasi istikrarına güvenmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Burada tek taraflı bir alışveriş yok. Kazan-kazan esasına göre... Siz, ‘Şu yatırım yapacağım, bu istihdamı sağlayacağım, ekonomiye bu katkısı sağlayacağım.’ diyeceksiniz. Biz de size bunları yapabilmeniz için ihtiyacınız olan destekleri vereceğiz. Bu destekler, önünüzdeki engellerin kaldırılması şeklinde olur, başka finansal anlamda destekler olabilir. Bütün bunları teferruatıyla konuşacağız. Ama biliniz ki,

Haberin Devamı

2017 bizim için yatırım hamle yılı olacaktır. Yatırım hamle yılında da tabii yeni yeni desteklerimiz var, sizin iştahınızı artıracak, çok önemli kararlarımız var.”

Gözlerimiz kör olacak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ndeki toplantı öncesi katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında ardı ardına patlayan flaşlardan rahatsız olan Başbakan Yıldırım, “Gözlerimiz kör olacak, yeter” diyerek espri yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde yapıldı.

Dünya devleri katıldı

Zirveye şu isimler katıldı: Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyrill Muller, Alstom Başkanı Henri Poupart Lafarge, Alzahid CEO’su AbdulRahman Alzahid, APM Terminals Başkan Yardımcısı Teimen Meester, Bank of China Başkan Yardımcısı Qiang Liu, Bombardier Başkanı Laurent Troger, BP CEO’su Tufan Erginbilgiç, Burgan Bank CEO’su Eduardo Eguren, Gemalto Başkan Yardımcısı Tommi Nordberg, Khazanah Nasional Berhad İcra Direktörü Dato’Noorazman Abdul Aziz, Microsoft Bölge Başkanı Ali Faramawy, Mitsui&Co.Europe CEO’su Atsushi Kume, Mumtalakat CEO’su Mahmood Hashim Al Kooheji, Nesma Başkanı Saleh Al-Turki, Katar First Bank Başkanı Abdulla Fahad Ghorab Al Marri, Renault Başkan Yardımcısı Denis Le Vot, Sberbank CEO’su Herman Gref, Sojitz Avrupa CEO’su Shigeya Kusano, United Technologies Başkan Yardımcısı David Hess, ZTE Corporation CEO’su Zhang Renjun, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray.

Haberin Devamı

Yatırım yapanlar başımızın üzerinde

görevlerinin işadamların işlerini kolaylaştırmak ve iş yapma iştahlarını artırmak olduğunu belirten Binali Yıldırım, CEO’lara şöyle seslendi: “İşi siz yapacaksınız, yatırımı siz yapacaksınız, üretimi siz yapacaksınız, ürettiğiniz malı bütün dünyada siz pazarlayacaksınız, parayı siz kazanacaksınız. Ama birçok insana da istihdam sağlayacaksınız. Bize düşen görev sizin önünüzü açmak, derdinize çözüm üretmek. Özellikle sizden şunu istiyorum; burada her şeyi açık açık söyleyin, siyaset yapmayın. ‘Söylersek şikayet anlamına gelir, alınırlar, bundan sonra işlerimiz daha da zora girer’ diye düşünmeyin. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız o zaman üzülürüz. Burada kader birliği yapmışız. Sizler, yerli yatırımcılar kim olursa olsun, taş üstüne taş koyan, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, ekonomimizin, ekmeğimizin büyümesine katkı sağlayan herkesin başımız üzerinde yeri var. Türkiye’de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız.”

Haberin Devamı

Yüzde 5 büyümemiz şart

Başbakan Binali Yıldırım, yüzde 3’ün altındaki büyümelerin ülkede ek istihdam yaratmayacağını bu nedenle gelecek yıllar için Türkiye’nin ekonomik kurgusunu büyümeyi yüzde 5’in üzerinde tutmak için yaptıklarını söyledi. Mali disiplinden asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Yıldırım, “Uzun vadeli üretim, istihdam ve ihracata yönelik tedbirlerle yüksek büyümeyi sağlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı