Gazete Vatan Logo

FED tutanakları açıklandı mı? FED tutanakları açıklaması! Faiz artırımı devam edecek mi?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz 26-27 Temmuz toplantı tutanaklarını yayımladı. Katılımcılar, enflasyonun düşmesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve talepteki yavaşlamanın "enflasyon baskılarını azaltmada önemli bir rol oynayacağını" vurgularken, bazı ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin enflasyonun kontrol altına alınması için faizlerin "bir süre için yeterli şekilde sınırlayıcı bir seviyede" kalması gerektiğini ifade ettiklerini de gösterdi.  

FED tutanakları açıklandı mı? FED tutanakları açıklaması! Faiz artırımı devam edecek mi?

Federal Açık Piyasa Komitesi`nin (FOMC) 26-27 Temmuz tarihlerindeki toplantısına ait yayınlanan tutanakları faiz artırım hızının gelecekteki verilere bağlı olacağını ülkede enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğini ortaya koydu.

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 26-27 Temmuz’da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltildiği son toplantının tutanakları, enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğini gösterdi.

Tutanaklarda, iş gücü piyasasının gücünün, ekonomik faaliyete ilişkin mevcut gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerinin gösterdiğinden daha güçlü olabileceği ve bunun GSYH verisinde yukarı yönlü bir revizyon olasılığını artırdığı belirtildi.