Gazete Vatan Logo

Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı ve vade sayısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnaf kredisi merak ediliyor. Esnaflar için başlatılan kredi kampanyasında, faiz oranı, vade sayısı ve başvuru şartları sıklıkla araştırılıyor. Peki, Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı!

Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı ve vade sayısı!

Esnaf kefalet kredisi başvuru şartları araştırılıyor. Esnafa düşük faizli kredi başvurusu ile ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “esnaf destek paketi” kapsamında açıkladığı 100 milyar liralık kredi kampanyası merak ediliyor. Pek çok kişi esnaf kredisi ile ilgili kredisi faiz oranı ve vade sayısı ile başvuru şartlarını araştırıyor.

ESNAF KREDİSİ FAİZ ORANI VE VADE SAYISI NE?

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, esnaf kredisi ile ilgili şunları söyledi:

“"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir.

Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır."

ESNAF KEFALET KREDİ ŞARTLARI NE?

Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden yararlanacak.

Haberin Devamı

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek. Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.