Gazete Vatan Logo

Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" dedi.

Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendika şube yöneticileri ile üyelerin katılımıyla 'Cumhuriyetimizin 2'nci Yüzyılında Kamu Personel Rejiminin Geleceği' konulu panel düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, panelde, geçen hafta 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin konuşarak, "Enflasyon karşısında çalışanlarımızın yanında olma kararlılığımızı koruyarak yeni miktarı 11 bin 402 liradan, 17 bin liraya yükselttik. Bu rakamla net asgari ücreti önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında artırmış olduk" dedi.

MEMUR VE EMEKLİLİLERİNE YÜZDE 49 ARTIŞ

Memur ve memur emeklilerine yapılacak artış oranıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı