Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme. Brent petrol 100 doların üzerine yükselince akaryakıt fiyatları için yeni bir zam haberi geldi. Çarşamba gece yarısından itibaren motorinin litresine de 95 kuruş zam yapılacağı öğrenildi. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Zam geliyor

Son dakika gelişmesi. Hafta başında yüzde 4’e yakın değer kaybeden brent petrol, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamasının ardından yeniden yükselişe geçerek 100 doların üzerine tırmandı. Dolar/TL kuru ve brent petroldeki yükseliş benzin ve motorin zamlarını yeniden tetikledi. Benzine dün yapılan zammın ardından motorinin litre fiyatına da zam geleceği öğrenildi.

MOTORİNE ZAM GELİYOR
Geçtiğimiz hafta 77 kuruş ve 1 lira 7 kuruşluk zam yapılan motorinin litre fiyatının bu çarşamba gece yarısından itibaren 95 kuruş daha artacağı öğrenildi. Dün 80 kuruş zam gelen benzinde ise değişiklik beklenmiyor.

ZAMLAR SONRASI MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?
Son zamlarla halihazırda 25 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı yeni artışla beraber İstanbul’da 25,98 lira, Ankara’da 26,07 lira ve İzmir’de ise 26,08 liraya yükselecek.