Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Artış sürecek mi? Belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Tüm vatandaşlar akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyordu. Önemli bir açıklama geldi. Küresel çapta ortaya çıkan akaryakıt krizi, Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. 8 yıl aranın ardından Brent petrol 93 dolara kadar çıkarken arz kaygıları ve jeopolitik riskler sebebiyle devam eden yükseliş pompa fiyatlarına da yansıyacak.

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Artış sürecek mi? Belli oldu

Küresel çapta ortaya çıkan akaryakıt krizi, Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. 8 yıl aranın ardından Brent petrol 93 dolara kadar çıkarken arz kaygıları ve jeopolitik riskler sebebiyle devam eden yükseliş pompa fiyatlarına da yansıyacak.
Akaryakıt fiyatlarında yükseliş iki aydır devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı dün 93 dolara kadar yükselirken, son 8 yılın da en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

YÜKSELİŞİN ANA SEBEBİ NE?

OPEC+ ülkelerinin, bu ay için yeni bir üretim artışı kararı almasına küresel endüstri çevreleri ve yatırımcılar şüpheyle yaklaşıyor. Aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edebileceğine dair endişeler ve bunun enerji piyasalarına etkileri de, yakından takip ediliyor. ABD Teksas’ta yaşanan soğuk hava dalgası da üretim tesislerinden bazılarını etkiledi. Bütün bu sebeplerle petrol fiyatları yükselişini sürdürdü. Brent petrol için Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu bazı büyük bankaların, 100 doların görülebileceğine dair tahminleri bulunuyor.

POMPA FİYATLARI DEĞİŞİR Mİ?

Haberin Devamı

Enerji piyasasının uzmanları, yaşanan bu yükselişin devam etmesi halinde akaryakıt fiyatlarına yeni zamların da gündeme gelebileceğini belirtiyor. Dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG’nin litre fiyatına 40 kuruş zam yapılmıştı. Ankara'da LPG’nin litre fiyatı 9,76 TL olmuştu. 2 Şubat'ta da benzine 39, motorine de 32 kuruş zam gelmişti. Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 14,06 liradan 14,45 liraya, motorin fiyatları da yine İstanbul’da 14,27 liradan 14,59 liraya yükselmişti. (Türkiye gazetesi)

 EPGİS'TEN YENİ ZAM AÇIKLAMASI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, LPG'nin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere artışa gidildi.

LPG'de yapılan 40 kuruşluk artış, pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Haberin Devamı