Gazete Vatan Logo

ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak, saat kaçta? ABD enflasyon beklentisi Eylül 2022!

ABD enflasyon verisi saat kaçta, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon verileri için yapılan araştırmalar devam ediyor. Altından, borsaya, kripto paradan devlet tahvil getirileri dışında Fed kararını da etkileyen ABD enflasyon verileri bugün açıklanacak. İşte ABD enflasyon verileri açıklanma saati ve enflasyon beklentisi…

ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak, saat kaçta? ABD enflasyon beklentisi Eylül 2022!

ABD enflasyon verileri Fed'in 20-21 Eylül açıklanacak. Öncesinde ise gözler ABD’ye çevrildi. Dolar, altın, kripto paraya kadar ekonominin tüm alanlarını etkileyen ABD enflasyonu bugün açıklanıyor. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verisi 13 Eylül Salı günü saat 15:30’da açıklanacak. 

ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ

ABD'de yıllık enflasyon oranı, Haziran'da 40 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,1'den Temmuz 2022'de beklenenden fazla yavaşlayarak yüzde 8,5'e geriledi. Veri, yüzde 8,7'lik piyasa tahminlerinin de altındaydı. ABD'de, yeni rakamın yine yüksek kalacağı beklenirken, tahminler yüzde 8,5'ten yüzde 8,1'e düşmesi yönünde bir ılımlılığa işaret ediyor. US News, Ağustos ayı enflasyon raporunun yüzde 8'e düşmesini ve muhtemelen yüzde 7,9 kadar düşük olmasını bekliyor.