Gazete Vatan Logo

26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme nasıl yapılır?

Araçlarda mecburi olarak bulundurulması gerekenler plaka, renk, ışık, yazı ve sembol gibi işaretlerdir. 26/1 trafik cezası kodu mecburi olan ayrım işaretlerinin bulundurulmaması cezasıdır. Peki, 26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme yöntemleri nelerdir? Trafik cezası kredi kartı ile nasıl ödenir? İşte detaylar…

26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme nasıl yapılır?

26/1 trafik cezası kodu araçlarda bulundurulması mecburi olan ayrım işaretlerinin bulundurulmaması cezasıdır. Araçlarda plaka, renk, ışık ve şekil işaretleri bulunmalıdır eğer bulunmazsa sürücülere ceza yazılabilir.

26/1 TRAFİK CEZASI KODU NEDİR?

Araçlarda bulundurulması mecburi olan ve çalışma yerini belirleyen renk, sembol ve ışık gibi sembollerin bulundurulmaması halinde yazılan cezanın kodu 26/1 olarak bilinir. Eğer araçlarda bu işaretler olmazsa araçlara ve sürücülere ceza kesilir. Bu da trafik cezası kodu olarak 26/1 olur.

26/1 CEZASI NE KADAR, NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Araçlarda bulundurulması gereken şeyler vardır ve bunlar araçlarda bulundurulması ceza yazılır. Araçlarda mecburi olarak bulundurulması gerekenler plaka, renk, ışık, yazı ve sembol gibi işaretlerdir. Bunun cezası 196 TL olarak yazılır. Eğer cezayı 15 gün içinde öderseniz bu da %25 indirim ile 147 TL olur. Para cezalarının ödeme süresi ile ilgili trafik yönetmeliğinin maddesinde 15 gün içinde ödenmesi halinde indirim uygulanacağı belirtilmiştir. Eğer cezaya itiraz etmek isterseniz cezanın tebliğ edildiği yerin bağlı bulunduğu sulh ceza hakimliklerine başvuru yapılması gerekir. Kişilerin direkt kendileri başvurmalı ve gerekli evrakları da yanlarında götürmeleri gerekir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Trafik cezası ödemek birden farklı yöntem vardır ve kişiler istedikleri yöntemi tercih ederek ödeme yapabilir. Bu yöntemler trafik cezalarının ödeme şekli başlığı ile Karayolları trafik yönetmeliğinde belirtilmiştir. Ödeme yöntemleri arasında vergi daireleri, online interaktif vergi dairesi, yetkili banka şubeleri, maliye bakanlığına bağlı muhasebe birimleri ve yetkili PTT şubeleri vardır.

TRAFİK CEZASI KREDİ KARTI İLE NASIL ÖDENİR?

2015 yılında kredi kartı ile de trafik cezalarının ödenmesi mümkün kılınmıştır. Anlaşmalı olan bankalarda ya da PTT şubelerinde ödeme yapmak mümkündür. Günümüz teknolojisi artık gelişmiş olduğundan bankaların internet bankacılığı kısmında da ödeme yapılabilir. Eğer kredi kartı ile ödeme yaparsanız taksitli ödeme seçeneğini de kullanmanız mümkündür. Fakat bunun için ilk olarak ceza tebliğinden sonra 1 ay içinde vergi dairesine başvurmanız gerekir. Bu sayede cezayı 4 taksit halinde ödemeniz mümkündür. İlk taksiti peşin alınır, geriye kalan miktar ise üç taksit olarak ödenir.

Haberin Devamı