Gazete Vatan Logo

YKS ilk defa başvuru nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti 2022 ne kadar, TYT-AYT ve YDT kaç TL? ÖSYM takvimine göre başvurular bugün başlıyor!

ÖSYM tarafından TYT-AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda tamamlanacak olan 2022 YKS başvuruları bugün başlıyor. Peki, YKS başvurusu başladı mı, YKS başvuru ücreti ne kadar? YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS ilk defa başvuru nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti 2022 ne kadar, TYT-AYT ve YDT kaç TL? ÖSYM takvimine göre başvurular bugün başlıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları bugün başlıyor. 18-19 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular bugün başlayacak, 7 Mart'ta sona erecek. Üniversite sınavları için sabırsız bekleyiş devam ederken, yeni kimlik kartı olan adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine internet üzerinden kayıt olabilecek.  Adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM mobil uygulamasından veya ÖSYM'nin internet adresinden 7 Mart'a kadar kayıt ve başvuru işlemlerini yapabilecek. YKS başvuru ücreti ne kadar, başvurular başladı mı? YKS başvurusu nasıl yapılır 2022?

YKS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

YKS başvuruları, ÖSYM'nin üniversite sınavı kılavuzunu yayınlaması ile beraber başlayacak. Üniversite sınavına katılacak olan adaylar YKS başvuru kılavuzu ile açıklanacak olan sınav ücreti ile beraber YKS başvurularını ÖSYM'nin AİS ekranından gerçekleştirecekler.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, BELLİ OLDU MU?

ÖSYM'nin yayınladığı 2022 sınav takvimine göre YKS başvuruları 11 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. Adaylar işlemlerini 7 Mart tarihine kadar yapabilecekler. Geç başvurular ise 16 Mart ve 17 Mart’ta alınacak. Başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadığından YKS başvuru ücreti belli olmadı. 

Haberin Devamı

HES KODU ZORUNLU

Sınava girişte HES kodu zorunlu olduğundan adayların, HES kodunu başvurudan önce edinmiş olması gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, ÖSYM’nin sitesinde yer alan 'e-Devlet ile Kayıt Ol' seçeneğine tıklayarak tüm işlemlerini gerçekleştirecek.

Adaylar, sisteme kaydolduktan sonra, 'Yeni Başvuru Yap' seçeneğiyle başvuru işlemlerini başlatacak.