Gazete Vatan Logo

Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitime geçilecek mi? YÖK Başkanı Erol Özvar, nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitimin yeniden başlatılabileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki üniversitelerdeki hasarın tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerektiğinden Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde ağır yıkıma neden olan deprem dolasıyla eğitime ara verilmişti. YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini aktardı. İşte Üniversitelerin açılış tarihi ve yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusu hakkında merak edilenler…

Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi gibi sorgulamalar sürerken YÖK açıklama yaptı. Kahramanmaraş depremi sonrası üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Yapılan son açıklamada yüz yüze eğitim kararının yeniden düşünüleceği vurgulandı. Peki, Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK, EĞİTİM YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Sabah Gazetesi'nden Burcu Şen'in haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi halinde üniversitelerde Nisan'da yüz yüze eğitime geçilecek şekilde hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Eğitim ve öğretimin etkin ve verimli sürdürülebilmesi amacıyla bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla yürütülmesi kararlaştırıldı. Ancak nisan başında durumun yeniden değerlendirileceği duyuruldu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" dedi.

Haberin Devamı