Gazete Vatan Logo

Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ve sonuç ekranı!

Ücretli öğretmenlik sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğretmen adayı tarafından merak ediliyor. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çevrildi. Peki, Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ve sonuç ekranı!

Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ve sonuç ekranı!

Bakanlığı’na çevrildi. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ücretli öğretmenlik başvuruları, temmuz- ağustos aylarında alınmıştı. Peki, Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ve sonuç ekranı!

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığı zaman öğretmenlere bakanlık tarafından SMS ile bilgilendirme yapılacak. Öte yandan sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından öğrenilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE KADAR?

Haftalık ders saatine göre ücret alan ücretli öğretmenlerin maaşları, ders saati sayısına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Başbakan Erdoğan geçtiğimiz aylarda, ücretli öğretmen maaşlarına ilişkin müjdeyi şu ifadelerle duyurmuştu:

"Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7400 liraya çıkmaktadır. "

Haberin Devamı