Gazete Vatan Logo

Okullar 30 Nisan’da mı açılacak? Yaz tatilinde okullar olacak mı? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün toplandı. Beşinci kez gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantı gündeminin ana maddeleri arasında bazı kısıtlamaların şartlı olarak esnetilmesi ve normalleşme sürecine dönüş çabaları yer aldı. Toplantıda okulların açılıp açılmayacağı da görüşüldü. Peki, Okullar 30 Nisan’da mı açılacak? Yaz tatilinde okullar olacak mı? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Okullar 30 Nisan’da mı açılacak? Yaz tatilinde okullar olacak mı? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün toplandı. Beşinci kez gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ana gündem maddesini corona virüs tedbirlerinin aşamalı olarak esnetilmesi oluşturuldu. Bu kapsamla okulların açılacağı tarihinde konuşulacağı düşünülüyordu ama toplantı sonrası okullarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk twitter hesabı üzerinden geçtimiz günlerde okulların durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Mayısta okullar açılıyor mu? Okullar açılma tarihi belli oldu mu? Okulların açılma tarihi verildi mi? Okullar ne zaman açılacak? İşte okullar ile ilgili son durum...

OKULLAR 30 NİSAN'DA MI AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter'dan yaptığı açıklamada “Okulların ne zaman açılacağı’ sorusunu sıklıkla duyuyorum, ancak cevabım yine aynı. Bunun kararı, Bilim Kurulu’nun verilerine bağlı. Bu doğrultuda belirlenecek her tarih için senaryomuz hazır. O zamana kadar uzaktan eğitimde çeşitlilik ve kaliteyi artırmak için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

YAZ TATİLİNDE OKULLAR OLACAK MI?

Bakan Selçuk yaz tatili açıklamasında ise "Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir." diye belirtti.

YAZ TATİLİ OLACAK MI?

19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.