Gazete Vatan Logo

MSÜ sınav yerleri 2020 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSÜ sınavı ne zaman?

ÖSYM 2020 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı yapacak. ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na girecek adaylar için kılavuzu geçtiğimiz haftalarda yayınladı. MSÜ sınavına girmek için hazırlanan öğrenciler sınav yerlerinin yayınlanıp, yayınlanmadığını merak ediyor. Peki MSÜ sınav yerleri açıklandı m? MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak? MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ sınav yerleri 2020 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ sınav yerleri, sınava başvurusu yapan adaylar tarafından sabırsızlıkla takip ediliyor. MSÜ başvurularını tamamlayan adaylar, sınav giriş belgelerini bekliyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesi için Mart ayında 2020-MSÜ düzenlenecek. MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ 2020 SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre, MSÜ sınavı 29 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

MSÜ SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav yerleri henüz belli değil. MSÜ sınav yerlerinin sınavdan 7 ila 10 gün öncesi yani, 18-19 Mart tarihinde açıklanması bekleniyor.

MSÜ SINAVI KAÇ SORU?

MSÜ sınavında Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak.

Sınav süresi ise 135 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları da yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak.