Gazete Vatan Logo

MEB resmen duyurdu! Ücretsiz veriliyor, yüz binlerce kişiye...

Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Ücretsiz veriliyor. 81 ile duyuruldu. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 400 bin kişi için bir mektup paylaşımı yaptı. Temmuzda yüz binlerce kişi emekli olacak. Bakan Selçuk onları '3 bin 645 farklı kurs imkanıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz' diyerek halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz kurslara katılmaya davet etti. Öte yandan öğretmen, öğrenci ve velileri ilgilendiren ve 1.5 yıl sürecek uygulamadan bahsedildi. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri de açılacak. İşte yapılan son açıklamalar...

MEB resmen duyurdu! Ücretsiz veriliyor, yüz binlerce kişiye...

MEB gelişmeleri resmen duyurdu. Öğretmen, öğrenci, veli ve emekli olacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Selçuk, halk eğitimi merkezlerindeki kurslar ve eğitimlerden haberdar olmalarını sağlamak amacıyla emekliye ayrılacak vatandaşlara mektup gönderdi.

Temmuzda emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye hitaben yazdığı mektuba "Artık kendinizden bahsederken 'Emekliyim.' diyeceğiniz bir dönemdesiniz. Emekli demek bir anlamda 'Uzun yıllar, günler, geceler boyu çalıştık, emek harcadık.' demek. Kelimenin kendi bile çektiğiniz zahmetlerin göstergesi." ifadeleriyle başlayan Selçuk, Türkiye'ye sağladıkları katkı için emeklilere teşekkür etti.

Selçuk, mektubunda şunları kaydetti: "Eminiz ki çalışma hayatına başladığınız ilk günden 'Emekli oldum.' dediğiniz güne kadar pek çok hayal kurdunuz. Biz de bu hayallerin başladığı yerde açık bir kapı olarak yanınızda olalım istedik. Halk eğitimi merkezlerimizde resim ve seramik kurslarından gümüş işlemeciliğine, takı tasarımından hüsnühat sanatına, çinicilikten arıcılığa kadar 3 bin 645 farklı kurs imkanıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz.

Haberin Devamı

Emeklilik döneminize katkı sağlayacak bu ücretsiz kurslarla emeklilik hayatınızın bu diliminde yaşayabileceğiniz olası sorunlarla başa çıkma sürecinizi kolaylaştırmayı ve belki de yıllar boyu yaşamaya fırsat bulamadığınız farklı deneyimlere ulaşmanızı da amaçlıyoruz. Hani hep 'Emeklilikle yeni bir hayata yelken açıyoruz.' denir. Bizim çabamız da bu yelkene rüzgar olabilmek. Emeklilik yoluna çıkmadan önce halk eğitimi merkezlerimize uğramanız ve bir yorgunluk kahvemizi içmeniz, bizi çok mutlu edecek."

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük de emeklilerin bu süreçte zamanlarını verimli geçirmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Büyük, emeklileri, 72 alanda sayısı 3 bin 700'e yaklaşan kurs programlarıyla tanışmaları için halk eğitimi merkezlerinde beklediklerini ifade etti.

Bu yıl emekli olacak her vatandaşa 1 Temmuz'dan itibaren gönderilen mektup uygulaması, her sene devam edecek.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİMİ AÇIKLAMASI
Öte yandan Sabah'a konuşan Bakan Selçuk, salgın döneminin herkes için zor geçtiğini ifade ederken "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve elbette velilerimiz çok yoruldu. Biz bu yorgunluğun farkındayız.
Zaten telafi programımızda yoğun akademik çalışmaları yeni eğitim öğretim yılı için planlıyoruz. Akademik eksiklikler için öğretmenlerimiz, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerimizin akademik gereksinimlerinin tespitini yaparak sınıf düzeyinde destek programı hazırlayacaklar.
Bu program, bir buçuk yıl sürecek. Yaz döneminde ise öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı yorgunluklarını atabilecekleri bir programa davet ediyoruz. Katılım, öğrencilerimiz için de öğretmenlerimiz için de isteğe bağlı olacak. Velilerimizin de katılabileceği yaz kamplarımız olacak. Salgın döneminin kayıplarını birlikte telafi edeceğiz, birlikte iyileşeceğiz" dedi.
KAMPANYA 4 ANA TEMAYI İÇERECEK
'Telafide ben de varım' kampanyasının yaz boyunca süreceğini vurgulayan Bakan Selçuk, "Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program, "eğitim faaliyetleri fiziksel", "sosyal-duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak" diye konuştu.
ÇOCUK KULÜPLERİ AÇILACAK
Bakan Selçuk, "Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.
2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkânları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.
Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek" ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER TESİSLERDEN YARARLANABİLECEK
"Telafide Ben de Varım kampanyasında öğrencilerin; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı belirlenen tesis ve merkezlerden yararlanabileceklerini söyleyen Bakan Selçuk,sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi "Arkadaş" adlı tatil kitabıyla buluşturacağız. Kitaplar, çocuklarımız eğlenceli vakit geçirirken sınıf düzeylerine göre gelişimlerine yardımcı olacak. Her kitabın arkasında yaşama dair onlarca eğlenceli görev var.
Uçurtma uçur, tohum ve çekirdek kumbarası yap, turşu kurmayı öğren, bir kuşyemliği yap, meşe palamudu yetiştir gibi... Çocuğun bu görevleri gün gün, hafta hafta yaparak aslında öğretim programlarına dolaylı bir intikali de söz konusu olacak."

Haberin Devamı