Gazete Vatan Logo

LGS ertelendi mi, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı…

LGS ertelendi mi? LGS ne zaman? soruları corona virüsü tedbirleri kapsamında öğrenciler tarafından sorgulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki bazı sınavların ertelendi. Bunun ardından LGS’nin (Liselere Geçiş Sınavı) tarihi de soru işaretlerine neden oldu. Peki LGS ertelendi mi? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ne zaman? İşte detaylar…

LGS ertelendi mi, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı…

ÖSYM ve MEB, corona virüsten dolayı nisan ayında yapılacak sınavlar erteledi. Nisan ayında yapılacak yakın tarihli sınavların ertelenmesi ardından gözler LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tarihine çevrildi. Peki LGS ertelendi mi? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ne zaman? İşte LGS hakkında merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav ertelenir mi?" şeklindeki soru üzerine de Bakan Selçuk, "Prensip olarak hedefimiz sınavı ertelememek. Koşullar uygun olduğunda sınavı ertelemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz ama zaruri bir durum olursa, zorunlu bir durum olursa ertelenebilir. Ertelenmesi halinde tedbirlerimizi almakla yükümlüyüz. Biz bu tedbirleri de aldık. Aldığımız tedbirleri anlatmak için 'ertelenirse eğer diye...' konuşuyoruz yoksa ertelemek gibi bir amacımız yok." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI DEĞİNMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamalardan birinde ise “LGS ve YKS sınavlarının gelişmelere göre ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

LGS 2020 NE ZAMAN?

LGS sınavının bu yılki tarihi geçtiğimiz haftalarda yayınlanan MEB takvimiyle duyurulmuştu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.