Gazete Vatan Logo

KYK bursları ne zaman, hangi ayda yatacak? İki tarih öne çıkıyor!

KYK burs/kredileri sonuçlarının ilan edilmesinden sonra, öğrenciler merakla burs ve kredilerin ne zaman yatacağını merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından kredi ve burs başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra, öğrenciler şimdi de bursun ne zaman yatacak diye soruyor? Peki, KYK bursu ne zaman yatar? KYK burcu hangi ay yatacak?

KYK bursları ne zaman, hangi ayda yatacak? İki tarih öne çıkıyor!

KYK burs ve kredi sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar açıklandıktan sonra bursların ne zaman yatacağı heyecanı başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geri ödemeli ve geri ödemez olarak verilecek maddi desteğin alınabilmesi için öğrencilerin, e-Devlet üzerinden taahhütname onayı vermeleri gerekmektedir. Peki, 2019-2020 KYK bursları ne zaman, hangi ayda yatacak?

E DEVLET TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursları ne zaman yatacak? Sorusu birçok öğrenci tarafından araştırılıyor. Soruya cevap olarak iki farklı tarih öne çıkmaktadır. Bu tarihlerden birincisi Kasım, ikincisi ise Ocak ayıdır.

1) Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

KYK bursları öğrencilerin T.C. kimlik numaralarına göre belirlenmiş olan tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılır. KYK' burslarının hesaba geçiş saati aydan ayda değişkenlik gösterebiliyor. Bursların yatırıldığı saat ile alakalı net bir saat vermek mümkün olmasa da geçmişe bakarak burs ücretlerinin genellikle 00:00 ila 03,00 arasında yatırılıyor. Aşağıdaki tabloya bakarak T.C. kimlik numaranıza göre KYK burs ödemesinin hangi tarihte hesabınıza geçeceği hakkında bilgi sahibi olabilir.

Haberin Devamı

T.C. Kimlik Numarası 0 ile Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 6'sı itibariyle

T.C. Kimlik Numarası 2 ile Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 7'si itibariyle

T.C. Kimlik Numarası 4 ile Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 8'i itibariyle

T.C. Kimlik Numarası 6 ile Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 9'u itibariyle

T.C. Kimlik Numarası 8 ile Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 10’u itibariyle

2. 2019-2020 KYK burs ücretleri, ilk defa kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı yani ocak ayında ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere burs ve krediler ise T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ila 10. ayı arasında yatırılacaktır.

KYK BURSU HANGİ BANKAYA YATACAK?

KYK bursu ve kredisi, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası’na yatacak.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak." açıklamasında bulundu.

ÇALIŞANLARIN BURSU KESİLİR Mİ?

Resmî Gazete'de yer alan düzenlemeye göre, öğrencilere burs ve kredi tahsis sürecinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin içerisinde, herhangi başka bir kurumdan burs alan ve asgari ücretle çalışan öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğine dair detaylar da yer aldı. İşte, o değişiklik;

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Haberin Devamı

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir."

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde 29 — Kredi alan öğrencilerden; kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri
kesilir. )

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Haberin Devamı