Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu: Nasıl yapılıyor, ne zaman sona eriyor, kimlere veriliyor?

16 Ekim’de başlayan KYK burs başvuruları devam ediyor. e- Devlet aracılığıyla ile yapılan KYK burs başvurusu nasıl yapıyor? Ne zaman sona eriyor? KYK bursu kimlere veriliyor?

KYK burs başvurusu: Nasıl yapılıyor, ne zaman sona eriyor, kimlere veriliyor?

KYK bursu ilke defa üniversiteye başlayan, yükseköğretim programında devam eden ara sınıf öğrencilerine ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarına verilir. İnternet üzerinden yapılacak olan KYK burs başvuruları nasıl yapılıyor? İşte KYK burs başvurusu hakkında merak edilenler…

KYK BURS BAŞVURUSU

KYK burs başvurusu, kurumun kendi resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Kişinin aylık net gelir beyanında bulunması gerekmektedir. Kişinin kendine ait bir geliri yoksa, anne basının, evli ise eşinin aylık net geliri esas alınır.

11 adım süren KYK burs başvuru işleminde ilk adım, burs başvurusu hakkında bilgilerdir. İkinci adımda öğrencinin kimlik bilgileri istenir. Buradaki bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulduğundan emin olduktan sonra, diğer adımlara geçilir. Üçüncü adımda öğrenim bilgileri, dördüncü adımda bilgilendirme mesajı, beşinci adımda adres bilgileri, altıncı adımda özel durum bilgileri, yedinci adımda aile bilgileri, sekizinci adımda burs veya kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri, dokuzuncu adım Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, onuncu adımda da girilen bilgilerin ön izlemesi yer alır.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN SONA ERİYOR?

16 Ekim itibariyle başlayan KYK burs ve kredi başvuruları 21 Ekim saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvurular e Devlet üzerinden alınacak. Güncellemeler son güne kadar yapılabilecek. KYK, öğrencileri başvuru sırasında verdikleri bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCELİKLİ BURS ALACAK ÖĞRENCİLER

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Geçen sene başvurular 15 Ekim’de başlamış, sonuçlar ise 13 Kasım’da açıklanmıştı. Bu yıl da kasım ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.