Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınava giriş belgesi açıklandı mı?

KPSS 2022 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ekim ayında yapılacak. Adaylar, ÖSYM tarafından ÖABT sınav giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Peki, KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınava giriş belgesi açıklandı mı? İşte detaylar…

KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınava giriş belgesi açıklandı mı?

2022 yılı KPSS sınavları devam ediyor. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavının tarihi ve saati merak edilirken adaylar, ÖABT sınava giriş belgelerinin yayımlanıp yayımlanmadığını araştırıyor. Peki, KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınava giriş belgesi açıklandı mı? İşte detaylar…

KPSS ÖABT NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ÖSYM’den yapılan açıklamada ÖABT sınavı 2 Ekim 2022, Saat: 10.15’te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri alanı sınav saati  14.45’te uygulanacak.

KPSS ÖABT SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

2 Ekim 2022’de uygulanacak ÖABT sınavı giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

ÖABT SORU DAĞILIMI VE SINAV SÜRESİ

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) soru dağılımı ve sınav süresi şu şekilde:

ÖABT’YE KİMLER GİREBİLECEK?

Tüm adaylar, KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklar.

Haberin Devamı

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

2022-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2022-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.