Gazete Vatan Logo

Devamsızlık kaç gün? e okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi, son hafta devamsızlık yazılır mı?

e-Okul devamsızlık ne zaman kapanacak 2022, devamsızlık kaç gün? 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 21 Ocak Cuma günü sona erecek. Karneler için heyecan devam ederken, öğrenciler bir de e-Okul sistemi üzerinden notlarının ve devamsızlıklarının en son ne zaman girileceğini merak ediliyor. Peki, devamsızlık ne zaman kapanacak? Devamsızlık kaç gün? e okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi, son hafta devamsızlık yazılır mı?

Devamsızlık kaç gün? e okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi, son hafta devamsızlık yazılır mı?

e okul devamsızlık ne zaman kapanacak 2022? Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler 21 Ocak yarıyıl tatiline girecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak’ta başlayacak. Karne gününe kısa bir az bir kala, E-Okul VBS not ve devamsızlık girişinin ne zaman kapanacağı merak edilirken, öğrenciler devamsızlık günleri hakkındaki araştırmalarını da hızlandırdı. Peki, Devamsızlık kaç gün? e okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi?

e Okul Devamsızlık ne zaman kapanacak?

Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösterse de not ve devamsızlık girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 21 Ocak'tan birkaç gün önce kapanması bekleniyor.

Devamsızlık hakkı kaç gün?

Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu‘ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Haberin Devamı

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

e okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi?

E Okulda sistem kapandıktan sonra yazılan devamsızlık süresi göz önünde olurken, bu sistem kapanınca herhangi bir işlem yapılmaz 

Haberin Devamı