Gazete Vatan Logo

2018 Kpss ne zaman yapılacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (Kpss) 2018 yılında ne zaman yapılacak? Kpss başvurusu nasıl yapılır? İşte memur adaylarını ilgilendiren Kpss ile ilgili tüm detaylar...

Üniversite mezunu binlerce aday Ösym'nin resmi sitesinden duyrulacak tarihi bekliyor. Geçtiğimiz yıl Kpss başvuruları Mart ayında başlamıştı. Bu sene de aynı tarihlerde Kpss başvurularının yapılması bekleniyor.

2018 Kpss ne zaman?

2018 yılında Kpss'nin Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanları için Mayıs 2018, Kpss Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) için Temmuz 2018'de yapılması bekleniyor.

Kpss başvurusu nasıl yapılır?

Kpss sınavına ilk kez girecek olan adayın bulunduğu ildeki sınav merkezine giderek başvuru yapması gerekiyor.

Sınav merkezinin sisteminde geçerli sayılan güncel fotoğrafı ve eğitim bilgisi olan adayın ise Ösym'nin resmi sitesinden başvuru yapması yeterli oluyor.

Ösym aday işlemleri sistemi için tıklayın

Kpss sınav ücreti ne kadar?

Kpss sınav ücreti her sene değişiklik gösteriyor. 2017 yılı için, alan sınavlarına giren adaylar 40tl, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavına giren adaylar ise 60tl sınav üceti ödemişti. 2018 yılı için henüz Kpss ücreti açıklanmadı.

Kpss'ye kimler girebilir?

Haberin Devamı

- Ortaöğretim (lise/Kpss2),
- Önlisans (iki senelik açıköğretim veya iki senelik meslek yükseokulu/Kpss2)
- Lisans (dört veya daha fazla senelik yükseköğretim/Kpss1) bölümlerinden mezun veya mezun durumda olan adaylar girebiliyor.

Kpss öğretmenlik sınavına; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarından birinde çalışmak isteyen, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun öğretmen adayları giriyor. Kpss Öğretmenlik sınavında adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür sınavlarının yanında Pedagojik Formasyon sınavına da giriyor.

Kpss'ye nasıl çalışılır?

Eğitim uzmanlarına göre Kpss'ye çalışmak ve sınavdan istenen sonucu almak için belli başlı yöntemler var;

- Uzmanlar her işte olduğu gibi istemek ve inanmanın başarmanın yarısı olduğunu savunuyor. Kpss'ye hazırlanırken de adayın sürekli başarma ve çalışma istediğinin canlı olması gerekiyor.

- Kpss'de başarıyı getirecek ikinci ve en önemli adım da çalışmak. Ancak sistemli ve düzenli. Eğer belli bir çalışma planı oluşturup ona göre hareket ederseniz, çalıştığınız konulardan en verimli sonucu alabilirsiniz. Konu çalıştıktan sonra, bilgilerin pekiştirilmesi için mutlaka konuyla ilgili soru çözülmesi tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

- Kpss'de de diğer tüm sınavlarda olduğu gibi belirli bir süresi olan adayların, zaman yönetimini iyi bilmesi gerekiyor. Sınava yeterince iyi şekilde hazır halde girip, sınavda zamanı doğru değerlendiremediği için birçok adayın başarısız olduğunu belirten uzmanlar bu konuda adayları özellikle uyarıyor. Bu yüzden Kpss'ye kursa gitmeden hazırlanan adayların, özel kursların deneme sınavlarına katılmaları tavsiye ediliyor.

Zeynep BALİÇ