Gazete Vatan Logo

Yunanistan, FETÖ'cüleri botla Türkiye'ye geri gönderdi!

Yunanistan, FETÖ'cü 5 şüpheli ile yanlarındaki 1 kadın ve 4 çocuğu şişme botla Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye gönderdi.

Yunanistan, FETÖ'cüleri botla Türkiye'ye geri gönderdi!

Meriç İlçesinin Yunanistan sınırında bulunan Serem Köyü sınırda dün devriye görevi yapan askerler, çocuk ağlama sesi duyunca o bölgeye gitti. Askerler, bölgede yanlarında Meriç Nehri'ni geçtikleri şişme bot bulunan 10 kişiyi gözaltına aldı.

FETÖ'CÜ OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin yapılan araştırmasında FETÖ/PDY soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilip hakkında arama kararı bulunan astsubay Halil Kumcu, örgütün akademik yapı içinde önemli isimlerinden Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya, Tekirdağ sohbet abilerinden öğretmen Yılmaz Erdoğan, öğretmen Fethullah Çatal, Aksaray 'jandarma imamı' Mustafa Can eşi Hatice Can ve 4 çocuğu olduğu belirlendi.

YUNANİSTAN GERİ DEPORT ETTİ

Edirne'nin Yunanistan sınırında yakalanan FETÖ/PDY şüphelilerinin İstanbul'dan 'Kürt Ahmet' lakabıyla bilinen bir kişi ile Yunanistan'a geçmek için kişi başına 2 bin Euro para karşılığında anlaştıkları ve 3 gün önce de Meriç Nehri üzerinden şişme botla Yunanistan'a geçtikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin burada Yunanistan güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, yeniden aynı yolla Türkiye'ye gönderildikleri belirlendi.

Şüphelilerin polise verdikleri ifadede, "Yunanistan'a geçtiğimiz günlerde botla geçtik. Daha sonra biraz ilerledik ve bizi Yunan polisi yakaladı. Havanının kararmasıyla birlikte geldiğimiz botla bizi iterek Türkiye'ye geri gönderdiler." dedikleri öğrenildi.