Gazete Vatan Logo

Ukrayna dünyaya duyurdu: Herson eylül ayında özgürleştirilmiş olacak!

Ukrayna'nın doğusunda savaş tüm şiddetiyle devam ederken Ukraynalı üst düzey bir yetkili cesur bir tahminde bulunarak Eylül ayına kadar Rus işgali altında olan Herson kentinin geri alınacağını duyurdu. Uzmanların 'savaşın yeni kilit noktası' olarak tanımladığı Herson'un geri alınması Rusya için ağır bir darbe anlamına gelirken Ukrayna Ordusu'na da büyük bir destek sağlayacak.

Ukrayna dünyaya duyurdu: Herson eylül ayında özgürleştirilmiş olacak!

Rus ordusunun işgali ile başlayan Ukrayna savaşı kanlı çatışmalara sahne olmaya devam ediyor. Rus Ordusu Ukrayna'nın doğusunda kritik pek çok bölgeyi ele geçirirken Ukrayna kaybettiği toprakları geri alabilmek için karşı saldırılara başladı.

SAVAŞTA DÖNÜM NOKTASINA GELİNDİ
Ukrayna'dan üst düzey bir yetkili savaşta 'dönüm noktası'na gelindiğini belirterek Rus işgali altındaki Herson kentinin Eylül ayına kadar geri alınacağını açıkladı.


HERSON EYLÜL AYINDA ÖZGÜRLEŞTİRİLMİŞ OLACAK
Bölge valisinin yardımcısı Serhii Khlan, Ukrayna lideri Zelenski'nin '40 bin Rus askeri öldürüldü' açıklamasına atıfta bulunarak "Silahlı kuvvetlerimizin açıkça ilerlediğini görüyoruz. Herson bölgesinin Eylül ayına kadar kesinlikle özgürleştirileceğini ve tüm işgalcilerin planlarının başarısız olacağını söyleyebiliriz." dedi.


UKRAYNA'DAN KİLİT NOKTAYA SALDIRI
Ukrayna'dan gelen cesur tahmin tam da Herson bölgesi ile ilgili tartışmaların alevlendiği bir zamanda geldi. Geçtiğimiz hafta Ukrayna güçleri Belarus sınırından Karadeniz'e uzanan ve Herson bölgesini ikiye ayıran Dnipro nehrinin üzerindeki Antonivsky Köprüsü'nü ABD'nin gönderdiği uzun menzilli füzelerle vurmuştu.

Haberin Devamı

Köprü saldırı sonrası hasar görürken askeri analistler Dnipro nehrinin savaş için 'kilit bir nokta 'olduğunu öne sürerek köprünün kapanması durumunda Rusya'nın elinin zayıflayacağını iddia ediyor.


"BUNLAR SADECE HAZIRLIK AŞAMASIYDI"
Vali yardımcısı Khlan köprüye yapılan saldırı ve dün Herson bölgesinde yapılan saldırının sadece hazırlık aşamaları olduğunu belirtti ve "Şimdi asıl mesele, Rusları mevcut konumlarında nakavt etmek için ön cephede daha hassas topçu saldırıları yapmak" dedi.


RUSYA'YA BÜYÜK BİR DARBE VURACAK
Rusya'nın Şubat ayından bu yana Ukrayna'da ele geçirdiği toprakların neredeyse tamamı Dinyeper'ın doğusunda yer alırken, iki taraf için de kritik öneme sahip Herson Batı yakasında yer alıyor. Bu durum Rusya'yı daha savunmasız hale getirirken Ukrayna için de paha biçilmez bir fırsat oluşturuyor.

Şehri ele geçirmek Rus birliklerine ağır bir darbe vuracağı gibi Ukrayna Ordusu'na da büyük bir destek sağlayacak ve Ukrayna'nın kendini savunabildiğini kanıtlayacak.

Haberin Devamı

Şimdi savaşta her iki tarafında gözü Mart ayından beri Rus işgali altında olan kent Herson'da...


ZELENSKİ: İŞGALCİLER BİLE KAZANACAĞIMIZI KABUL EDİYOR
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, birlik ve beraberliğin sağlanması ve savaşı kazanmak için çalışmanın en önemli şey olduğunu vurgulayarak, “İşgalciler bile kazanacağımızı kabul ediyor” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Şimdi birliği korumak, zafer için birlikte çalışmak, hepimizin mutlaka yerine getireceği en önemli milli görevdir. Bundan şüphe duyacak kimse yok. Sadece bunun nasıl başarılacağı konusunda tartışanlar var. Bu sadece kendi inancımıza değil, Ukrayna'ya olan inancın bir işaretidir. İşgalciler bile kazanacağımızı kabul ediyor. Bunu konuşmalarında, sevdikleriyle iletişime geçtiklerinde duyuyoruz. Bu nedenle, yavaşlamıyoruz ve 5 ay boyunca her gün olduğu gibi, düşmana mümkün olan en büyük kayıpları vermek ve Ukrayna'ya mümkün olduğunca fazla destek toplamak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı